Obavijesti

News

Komentari 24

'Neka HDZ i Most bračne svađe rješavaju u ringu, ne u Saboru'

'Neka HDZ i Most bračne svađe rješavaju u ringu, ne u Saboru'
4

Dojučerašnji ljubavnici, bračni partneri koji su bili u interesnom braku, kad su taj brak razvrgnuli jedni po drugima siju mržnju. Molila bih Most i HDZ da svoje razmirice rješavaju u boksačkom ringu, rekla je Glasovac

VIDEO

Nakon incidenta u Saboru te reakcija vladajućih za SDP-ovci upozoravaju kako HDZ, Vlada i premijer mladima i ostalim građanima poručuju kako je prihvatljivo laganje, agresivnost, ne odgovarati za postupke te ne ispričati se kad pogriješiš. 

- Snimka jasno pokazuje da premijer nije reagirao na optužbu za veleizdaje nego na spomen anemije. Htio se probiti do Nikole Grmoje da se obračunaju - rekao je Gordan Maras (SDP) navodeći da Grmoja nije izašao iz sabornice kao što to tvrde premijer i HDZ.

Ovako je to izgledalo u Saboru: "Nisam se išao obračunati"
Ovako je to izgledalo u Saboru: "Nisam se išao obračunati"

Zanima ga i zašto se HDZ ne ogradi od takvog ponašanja i ističe da bi se premijer i Vlada da imaju imalo odgovornosti trebali ispričati. 

- Pitanje je zašto premijer laže građane pored zdravih očiju. Što rade skrivećki kada kod ovakvih očitih stvari pokušavaju lagati - pitao je Maras. 

Pokretanje videa...

02:30

Tanka granica između ljubavi i mržnje

Sabina Glasovac (SDP) podsjeća kako smo se u Saboru nagledali svega, ali prvi puta u povijesti da premijer pokušava fizički nasrnuti na zastupnika.

Podsjetila je da se premijer podcjenjivački i ružan način odnosi prema zastupnicima, ali i drugima koji ne dijele njegovo mišljenje, kritiziraju rad vlade ili pitaju što mu se ne sviđa ne bi li time pokazao svoju nadmoć. 

- Premijer je pokazao da to što izgledate uglađeno, europski i briselski ne znači da se ne ponašate balkanski u najgorem smislu te riječi. To truje javni prostor i nitko to ne bi smio raditi, a najmanje premijer - kazala je. 

'Most širi govor mržnje. Nikad više s njima nećemo surađivati'
'Most širi govor mržnje. Nikad više s njima nećemo surađivati'

Glasovac je napomenula kako smo jučer svjedočili i kako je vrlo tanka granica između ljubavi i mržnje.

- Dojučerašnji ljubavnici, bračni partneri koji su bili u interesnom braku, kad su taj brak razvrgnuli jedni po drugima siju mržnju. Molila bih Most i HDZ da zbog svojih ljubavnih razmirica i pucanja braka, koji je Andreja Plenkovića doveo na vlast, sa svoje razmirice i mržnju rješavaju u boksačkom ringu, ne u Saboru - poručila je Glasovac. 

Apelirala je i na članove Vlade da se ponašaju dostojni i čašću prema odgovornosti koja im je povjerena. Agresivna reakcija ministra Krstičevića na banalnu provokaciju oporbe je, kaže, nešto što je neviđeno. 

- Podsjećamo Krstičevića da u svom srcu može biti ratnik i vojnik cijeli život, no da je danas civil i ministar. Neka se ponaša u skladu  ako ne s dužnošću onda s čašću koja mu je povjerena - rekla je. 

Bačić: Krstičević je reagirao neprimjereno, ali ga razumijem
Bačić: Krstičević je reagirao neprimjereno, ali ga razumijem

'Ako ga je već namjeravao udariti, žao mi je što to nije ostvario'

Upozorava da upravo zbog trovanja javnosti mladi napuštaju Hrvatsku, a nastavi li se ovim putem strahuje da će još više mladih zaključiti da sretniju budućnost trebaju tražiti izvan zemlje. 

Arsen Bauk (SDP) koji je u sabornici sijedio blizu Nikole Grmoje nije siguran kako bi sve završilo da se između premijera i zastupnika nisu ispriječili drugi ljudi. 

'Premijer je krenuo k'o vol u kupus. Pokazao je pravo lice...'
'Premijer je krenuo k'o vol u kupus. Pokazao je  pravo lice...'

- Ako je predsjednik Vlade namjeravao udariti Grmoju žao mi je što to nije ostvario. To bi imalo određene političke posljedice za njega i nadam se bez fizičkih posljedica za Grmoju - kazao je Bauk.

I dok iz HDZ-a poručuju da bi DORH trebao ispitati klevete in optužbe za veleizdaju, Bauk uzvraća: 

- Stranka koja je sponzor i kojoj je proteklih godina modus operandi bio govor mržnje, valjda najbolje zna što znači govor mržnje - zaključio je SDP-ovac. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca