Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Neka HDZ i Most bračne svađe rješavaju u ringu, ne u Saboru'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 4

Dojučerašnji ljubavnici, bračni partneri koji su bili u interesnom braku, kad su taj brak razvrgnuli jedni po drugima siju mržnju. Molila bih Most i HDZ da svoje razmirice rješavaju u boksačkom ringu, rekla je Glasovac

Nakon incidenta u Saboru te reakcija vladajućih za SDP-ovci upozoravaju kako HDZ, Vlada i premijer mladima i ostalim građanima poručuju kako je prihvatljivo laganje, agresivnost, ne odgovarati za postupke te ne ispričati se kad pogriješiš. 

- Snimka jasno pokazuje da premijer nije reagirao na optužbu za veleizdaje nego na spomen anemije. Htio se probiti do Nikole Grmoje da se obračunaju - rekao je Gordan Maras (SDP) navodeći da Grmoja nije izašao iz sabornice kao što to tvrde premijer i HDZ.

SNIMKA SUKOBA S GRMOJOM Ovako je to izgledalo u Saboru: "Nisam se išao obračunati"

Zanima ga i zašto se HDZ ne ogradi od takvog ponašanja i ističe da bi se premijer i Vlada da imaju imalo odgovornosti trebali ispričati. 

- Pitanje je zašto premijer laže građane pored zdravih očiju. Što rade skrivećki kada kod ovakvih očitih stvari pokušavaju lagati - pitao je Maras. 

Tanka granica između ljubavi i mržnje

Sabina Glasovac (SDP) podsjeća kako smo se u Saboru nagledali svega, ali prvi puta u povijesti da premijer pokušava fizički nasrnuti na zastupnika.

Podsjetila je da se premijer podcjenjivački i ružan način odnosi prema zastupnicima, ali i drugima koji ne dijele njegovo mišljenje, kritiziraju rad vlade ili pitaju što mu se ne sviđa ne bi li time pokazao svoju nadmoć. 

- Premijer je pokazao da to što izgledate uglađeno, europski i briselski ne znači da se ne ponašate balkanski u najgorem smislu te riječi. To truje javni prostor i nitko to ne bi smio raditi, a najmanje premijer - kazala je. 

Zagreb: Vlada održala 138. sjednicu PLENKOVIĆ NAKON INCIDENTA U SABORU 'Most širi govor mržnje. Nikad više s njima nećemo surađivati'

Glasovac je napomenula kako smo jučer svjedočili i kako je vrlo tanka granica između ljubavi i mržnje.

- Dojučerašnji ljubavnici, bračni partneri koji su bili u interesnom braku, kad su taj brak razvrgnuli jedni po drugima siju mržnju. Molila bih Most i HDZ da zbog svojih ljubavnih razmirica i pucanja braka, koji je Andreja Plenkovića doveo na vlast, sa svoje razmirice i mržnju rješavaju u boksačkom ringu, ne u Saboru - poručila je Glasovac. 

Apelirala je i na članove Vlade da se ponašaju dostojni i čašću prema odgovornosti koja im je povjerena. Agresivna reakcija ministra Krstičevića na banalnu provokaciju oporbe je, kaže, nešto što je neviđeno. 

- Podsjećamo Krstičevića da u svom srcu može biti ratnik i vojnik cijeli život, no da je danas civil i ministar. Neka se ponaša u skladu  ako ne s dužnošću onda s čašću koja mu je povjerena - rekla je. 

Zagreb: Konferencija za medije HDZ-a OPTUŽUJU GA ZA IZAZIVANJE INCIDENATA Bačić: Krstičević je reagirao neprimjereno, ali ga razumijem

'Ako ga je već namjeravao udariti, žao mi je što to nije ostvario'

Upozorava da upravo zbog trovanja javnosti mladi napuštaju Hrvatsku, a nastavi li se ovim putem strahuje da će još više mladih zaključiti da sretniju budućnost trebaju tražiti izvan zemlje. 

Arsen Bauk (SDP) koji je u sabornici sijedio blizu Nikole Grmoje nije siguran kako bi sve završilo da se između premijera i zastupnika nisu ispriječili drugi ljudi. 

Zagreb: Konferencija za medije MOST-a BULJ: HTIO ME ODGURNUTI, ALI NIJE USPIO 'Premijer je krenuo k'o vol u kupus. Pokazao je pravo lice...'

- Ako je predsjednik Vlade namjeravao udariti Grmoju žao mi je što to nije ostvario. To bi imalo određene političke posljedice za njega i nadam se bez fizičkih posljedica za Grmoju - kazao je Bauk.

I dok iz HDZ-a poručuju da bi DORH trebao ispitati klevete in optužbe za veleizdaju, Bauk uzvraća: 

- Stranka koja je sponzor i kojoj je proteklih godina modus operandi bio govor mržnje, valjda najbolje zna što znači govor mržnje - zaključio je SDP-ovac. 

Komentari (24)
  • SDP=HDZ

    17. 1. 2019,   14:25
  • "bračne svađe" ?!?! hahahaha.. odlično... jedva čekam pomirbeni sex !!! :))))

    17. 1. 2019,   14:42
  • Meni je ovo baš simptomatično. Nagovještava nam da će se još svašta događati u Saboru. Premijer je pukao, što mi je jako čudno, jer on sve onako umata "celofanski", ali sa puno "norčljivosti" spram zastupnika oporbe. Eeee, da ga je netko izbacio iz takta, zapravo lažne mirnoće, zaslužuje pljesak.

    17. 1. 2019,   18:33