Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Neka Plenković da ostavku i ne skriva se iza rekonstrukcije'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 4

Kako je krenula ova lavina svaki tjedan ministar jedan, možda u međuvremenu i sami, navodno, sami odu, rekao je Božo Petrov. Kaže i da je ostavka ministra Marića iznuđena

Minimum minimuma je da uz ove ministre koji su otišli, navodno, sami, odu još četiri ministra, a to su Žalac, Tolušić, Kujundžić i Pavić, s obzirom na sve afere i nesposobnosti, poručio je u utorak šef Mosta Božo Petrov u Saboru nakon jučerašnje ostavke ministra državne imovine Gorana Marića.

Smatra da je korektno da sam predsjednik Vlade, Andrej Plenković, da ostavku.

POGLEDAJTE VIDEO:

- On tri godine ponavlja da je to njegova Vlada, pa onda je sve ovo što se događa njegova odgovornost. Neka izvoli podnijeti odgovornost i neka se ne skriva iza famozne rekonstrukcije - rekao je Petrov.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Most je, istaknuo je, prikupio potpise saborskih zastupnika za opoziv ministra rada Marka Pavića i zdravstva Milana Kujundžića.

- Ali ćemo pričekati s tim jer, obzirom kako je krenula ova lavina svaki tjedan ministar jedan, možda u međuvremenu i sami, navodno, sami odu - poručio je.

Ostavka Gorana Marića, naglasio je, je iznuđena.

- Potpuno je neprihvatljivo da Vlada govori o medijskim hajkama, sabotažama i sličnim izlikama. Javnost treba dobiti odgovore na sve što se dogodilo od DORH-a i policije. Kuščević je još dobio nagradu, uspjeli su ga spremiti u Sabor možda da kaznene prijave budu otežane na taj način - istaknuo je. 

Novinari su ga upitali je li istina da je upravo Most, kad je podupirao i slagao vladu s HDZ-om, Gorana Marića gurao za ministra državne imovine, koje je, podsjetimo, osnovano zbog njega.

- Pa nismo mi postavljali druge ministre. Most je sudjelovao s četiri ministra, a sve ostalo je odluka predsjednika Vlade. Nećete valjda reći da smo mi bili toliko moćni da postavljamo ostale ministre? Mostovi ministri su podnijeli odgovornost i izašli iz Vlade kad su vidjeli da ta Vlada nema smisla. Sad se pokazalo da smo s razlogom napustili Vladu - rekao je.

Komentari (45)
  • Dobri stari Arthur C. Clarke bi rekao…. Hijene su napokon namirisale krv antilope i približavaju se u velikom oblaku prašine. Uspravni majmuni u čudu, zbunjeni, što raditi, pridružiti se hijenama ili, ali što to oni mogu? U čopor s hijenama pa što bude, bude……»razuman postupak» te nisu oni badava samo majmuni!

    16. 7. 2019,   12:55
  • Koji je ovaj ??

    16. 7. 2019,   12:06
  • Božo, a da se ti držiš onoga za što si školovan jer nije baš da ti politika ide od ruke, noge i pameti

    16. 7. 2019,   12:05