Obavijesti

News

Komentari 45

'Neka Plenković da ostavku i ne skriva se iza rekonstrukcije'

'Neka Plenković da ostavku i ne skriva se iza rekonstrukcije'
4

Kako je krenula ova lavina svaki tjedan ministar jedan, možda u međuvremenu i sami, navodno, sami odu, rekao je Božo Petrov. Kaže i da je ostavka ministra Marića iznuđena

VIDEO

Minimum minimuma je da uz ove ministre koji su otišli, navodno, sami, odu još četiri ministra, a to su Žalac, Tolušić, Kujundžić i Pavić, s obzirom na sve afere i nesposobnosti, poručio je u utorak šef Mosta Božo Petrov u Saboru nakon jučerašnje ostavke ministra državne imovine Gorana Marića.

Pokretanje videa...

01:59

Smatra da je korektno da sam predsjednik Vlade, Andrej Plenković, da ostavku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

04:23

- On tri godine ponavlja da je to njegova Vlada, pa onda je sve ovo što se događa njegova odgovornost. Neka izvoli podnijeti odgovornost i neka se ne skriva iza famozne rekonstrukcije - rekao je Petrov.

Most je, istaknuo je, prikupio potpise saborskih zastupnika za opoziv ministra rada Marka Pavića i zdravstva Milana Kujundžića.

- Ali ćemo pričekati s tim jer, obzirom kako je krenula ova lavina svaki tjedan ministar jedan, možda u međuvremenu i sami, navodno, sami odu - poručio je.

Ostavka Gorana Marića, naglasio je, je iznuđena.

- Potpuno je neprihvatljivo da Vlada govori o medijskim hajkama, sabotažama i sličnim izlikama. Javnost treba dobiti odgovore na sve što se dogodilo od DORH-a i policije. Kuščević je još dobio nagradu, uspjeli su ga spremiti u Sabor možda da kaznene prijave budu otežane na taj način - istaknuo je. 

Novinari su ga upitali je li istina da je upravo Most, kad je podupirao i slagao vladu s HDZ-om, Gorana Marića gurao za ministra državne imovine, koje je, podsjetimo, osnovano zbog njega.

- Pa nismo mi postavljali druge ministre. Most je sudjelovao s četiri ministra, a sve ostalo je odluka predsjednika Vlade. Nećete valjda reći da smo mi bili toliko moćni da postavljamo ostale ministre? Mostovi ministri su podnijeli odgovornost i izašli iz Vlade kad su vidjeli da ta Vlada nema smisla. Sad se pokazalo da smo s razlogom napustili Vladu - rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina