Obavijesti

News

Komentari 424

Nekad siromašna časna danas voli luksuz i nosi skupe torbe

Nekad siromašna časna danas voli luksuz i nosi skupe torbe
1

Nekad skromna časna sestra Bernardica Juretić sad olako ističe koliko voli luksuzan život. Neki za vrijednost njezine torbe moraju rintati dva mjeseca...

VIDEO

Dao nam Gospodin napredak, ne u materijalnim dobrima nego u osobama čiji će život smjerati na najveću slavu Božju.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:33

Po ovim riječima poznata je Marija Krucifiksa, osnivačica rimokatoličkog reda ančela, odnosno sestara milosrđa. Sestre ančele poznate su po tome što sve daju za druge, pomažu starima i nemoćnima, često rade u bolnicama, skromne su, samozatajne i požrtvovne. I baš tom je redu nekoć pripadala Bernardica Juretić, koja je, kročivši 2001. godine iz duhovnog u svjetovni život, s iznimnom lakoćom zaboravila odricanje od materijalnog, koje je toliko isticala Marija Krucifiksa. Baš suprotno - napredovala je ponajviše u materijalnim dobrima i njihovu olakom isticanju.

Hvalite me, usta moja

Požrtvovnost za druge i duboko duhovno ispunjenje zamijenila je ambiciozna politička karijera uz koju su došli skupa odjeća, naglašeni modni detalji, brak i život u elitnom zagrebačkom kvartu Tuškanac. Na sve se nadovezalo jedrenje na luksuznoj jahti nakon ministarskog mandata - dok još prima dužnosničku plaću, koju će uzimati 12 mjeseci (šest u punom i šest u polovičnom iznosu), iako više nije ministrica. Dakle, hrvatski građani će godinu dana financirati torbice, cipele, bunde i naočale bivše ministrice i časne sestre. Gledano u bruto iznosu, iz državnog će proračuna na Bernardicu Juretić otići 240.497,64 kune.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Juretić je nedavno javnost počastila fotografijom na Facebooku na kojoj pozira na jahti. Pritom je napisala da “živi bolje nego ministar”.

Nakon lavine zgražanja javnosti i poruka da bi je trebalo biti sram zbog takvog hvalisanja, Bernardica Juretić sliku je obrisala. Možda je pritom pomislila i ono što je jednom naglas izgovorila pred ulazom u Banske dvore - “neka crknu”.

A koliko voli modu i luksuz, svjedoče mnoge druge fotografije bivše ikone zabludjelih ovisnika. Analizirali smo njezin izgled na samo jednoj od tih slika. Lice je sakrila sunčanim naočalama Chanel, čija je cijena 3856 kuna. Riječ je o vrhunskim naočalama s polariziranim staklima koja smanjuju odbljesak i odlična su za vožnju automobila. Sa svake strane imaju po dva prava bisera, a svaki element se ručno sastavlja.

Cifre za vrtoglavicu

Torbica koju nosi u sličnom je cjenovnom razredu kao njezine sunčane naočale. Riječ je o dizajnerskoj torbi Marino Orlandi koja se u Zagrebu može kupiti samo u jednoj trgovini. Cijena joj je između 4000 i 4500 kuna. Usporedbe radi, minimalna neto plaća u Hrvatskoj, za koju rintaju tisuće ljudi, iznosi 2496 kuna.

Marino Orlandi je talijanski brend, a logo je utisnut preko cijele vanjske površine torbe. Poput svih proizvoda ovog dizajnera, unikatna je i ručno izrađena. Kao detalj ima kristale.

Nije riječ o razvikanom brendu nego se njemu okreću oni koji znaju što hoće.

Naizgled neupadljiv šal na bivšoj ministrici socijale najvjerojatnije je prepoznatljiv Burberryjev dezen. U njihovoj kolekciji ovakva boja naziva se “camel”, a šal je izrađen od stopostotne kašmir vune. Cijena mu se kreće oko 3500 kuna. Od svih modnih detalja najdojmljivija je Bernardičina bunda. Ona je pravi misterij, koji svjedoči o zanimljivoj metamorfozi skromne časne u ambicioznu ženu koja voli isticati što ima.

Svi se stručnjaci slažu da bunda neobično izgleda te da je specifična. Zbog toga vjeruju da je dizajnerska. Nitko nije sa sigurnošću mogao reći o kojem je krznu riječ, ali najviše se spominjao nerc. Neki su mislili da bi možda mogla biti nutrija ili zec. U slučaju da je zec, što je jeftinija opcija, cijena bi bila između 8000 i 12.000 kuna. Ako je nerc - možemo samo nagađati. U jednoj trgovini čuli smo i tvrdnju da ovakva bunda stoji oko 1700 eura, što je oko 12.750 kuna.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 424
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa