Obavijesti

News

Komentari 1

Neke su bile i u sigurnoj kući: "Ovo nas je vratilo u život..."

Neke su bile i u sigurnoj kući: "Ovo nas je vratilo u život..."
1

Posao: Većina njih je ostala bez posla, a s obzirom na dob, spadaju u teško zapošljivu grupu. Posebice se to odnosi na pojedine žene koje dolaze iz Sigurne kuće

VIDEO

Kad smo se prvi put susrele s ovom tehnikom izrade predmeta od komušine, nismo vjerovale da ćemo uspjeti u tome, rekle su nam članice bjelovarske socijalne zadruge Pružimo ruke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Socijalna zadruga "Pružimo ruke" iz Bjelovara pomaže ženama koje su bez posla u edukaciji izrade predmeta od kukuruzovine Reporter: Željko Rukavina

Posted by 24sata on 18. veljače 2018

Počele su s cekerima za laptope, da bi ubrzo, savladavši vještinu njihove spretne ruke, pod vodstvom časne Samuele Premužić i bake Jagice iz Zagorja, svojim idejama i kreacijama njihovi proizvodi postali nezaobilazni na modnim pistama od Pariza pa do Londona. I japanski veleposlanik je tijekom posjeta Bjelovaru prije nekoliko godina bio toliko oduševljen da je u Zemlju Izlazećeg Sunca ponio ceker za laptop.

Ideja o socijalnoj zadruzi nametnula se kao nastavak i pomoć ženama koje u Bjelovaru borave u Sigurnoj kući, kojima su se pridružile i mnoge Bjelovarčanke..

Mnoge od njih su se nakon napuštanja Sigurne kuće nastavile usavršavati u izradi predmeta. Sad je njihova lista proizvoda veća. Uz cekere, tu se nalaze košare, ukrasi za svaki dan, a i za prigode poput Valentinova, Božića i drugo.

Iako je primarni cilj bio jedna vrsta socijalizacije i izlaska iz teškog stanja, svojim kreacijama su si omogućili da nešto i zarade.

- Nakon cekera nas je časna Samuela naučila izradi adventskih vijenaca i uskrsnog programa. Danas smo sve usavršile i zaista smo se našle u tome – pričaju nam Izabela Knežević, Zlata Bajević, Ankica Koteršćak i Zdenka Maksić dok smo promatrali njihove vješte ruke u sjedištu zadruge na Trgu Eugena Kvaternika.

Potrebno im je od dva do tri dana za ceker, a kad su tek počele, trebali su tjedni za popravke...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca