Obavijesti

News

Komentari 127

'Žele živjeti na 180. katu? Pa, izgradit ćemo neboder od 200!'

'Žele živjeti na 180. katu? Pa, izgradit  ćemo neboder od 200!'
1

Mi možemo biti ogledni primjer razvijenijim europskim metropolama sa duplom, ili puno duljom demokratskom tradicijom kako se živi multietničnost, multikulturalnost, kaže Bandić

VIDEO

Prije početaka sjednice zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak su se pred Starom gradskom vijećnicom okupili predstavnici Zelenog odreda, dijeleći letke gradskim zastupnicima u kojima traže "zaustavljanje uništavanja Medvednice", a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je da će to provjeriti i vidjeti što je. 

Bandić je na pitanje novinara kako komentira što Zeleni odred kaže "da se radi depilacija Medvednice" rekao da u zadnje vrijeme ne ide na Medvednicu, ali će provjeriti i vidjeti što je.

"Jer ja na žalost ne upravljam Medvednicom, nama Hrvatske šume održavaju Tuškanac i Maksimir. Ne ravnam upravljanje Medvednice, ali ću provjeriti u ministarstvu resornom kaj se događa", rekao je Bandić.

Zbog 'Grada u Gradu': 'Zapela' sjednica zagrebačke skupštine
Zbog 'Grada u Gradu': 'Zapela' sjednica zagrebačke skupštine

'Na Sljemenu se događa depilacija šume'

Predstavnici Zelenog odreda u letku koji su dijelili gradskim zastupnicima pozvali su ih da ne okreću glavu i ne budu gluhi na upozorenja građana o višegodišnjoj zločinačkoj devastaciji naše Medvednice. "Nepoštivanjem Zakona o šumama, neprovođenjem propisa međunarodne eko mreže Natura 2000 ali i volje građana, spregom 'Hrvatskih šuma' i Parka prirode Medvednica provodi se plan kojim šuma sve više nestaje...", naveli su, među ostalim, u letku. 

Nenad Ljubić iz Zelenog odreda novinarima je rekao da su došli podijeliti letke zbog" farse koja se odigrala neki dan sa skupštinskim Odborom za zaštitu okoliša gdje se tvrdilo da je Sljeme u redu, da je na Sljemenu sve pravilno, a što naprosto nije istina jer se na Sljemenu događa 'depilacija šume'". 

Gradonačelnika Bandića novinari su pitali i je li dobio podršku za svoj prijedlog zaključka o osnivanju društva Sportski objekti, a on je odgovorio da on ne dobiva podršku. 

"Pa ne dobivam ja podršku. Projekt će ići dalje, koalicijski partneri usuglašavaju uvijek stavove, tako je bilo i sada i mislim da ne bi trebalo biti problema", poručio je Bandić.

'Za svakog čovjeka u gradu ima mjesta'

A komentirajući što ga Dalija Orešković u otvorenom pismu proziva da svojim projektom "Grad u Gradu" balkanizira javnu upravu i da time zapravo želi ostati na vlasti te da bi trebao poništiti taj natječaj, rekao je da svim svojim političkim suparnicima želi puno uspjeha, pa i gospođi Daliji Orešković.

Bandić je na pitanje kako komentira što su neki građani već zainteresirani da bi željeli živjeti na 180. katu, jer je najavio neboder od 200 katova, rekao da to podrazumijeva "Zagreb City". 

Upitan hoće li u tom neboderu biti mjesta za "obične ljude", rekao je: "Pa za svakog čovjeka u gradu ima mjesta". 

"Mi možemo biti ogledni primjer razvijenijim europskim metropolama sa duplom, ili puno duljom demokratskom tradicijom kako se živi multietničnost, multikulturalnost i jednaka šansa za sve građane ovoga grada", poručio je Bandić.

Bandić je rekao da je Grad Zagreb za prioritetne projekte imao novce, ima i imat će i ubuduće.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.