Obavijesti

News

Komentari 38

Spora provjera jer Kuščević i Marić imaju puno nekretnina

Spora provjera jer Kuščević i Marić imaju puno nekretnina
1

Postupci u oba predmeta su u tijeku, čak su u završnoj fazi redovne provjere, rekla je Novaković odgovarajući na novinarska pitanja u stanci sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

VIDEO

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa još provjerava imovinske kartice ministara uprave Lovre Kuščevića i državne imovine Gorana Marića, no iako mu rad usporavaju njihove brojne nekretnine, po riječima predsjednice povjerenstva Nataše Novaković, oba predmeta su u završnoj fazi.

Imovinske kartice tih dužnosnika su u postupku redovne provjere, a kako se radi o većem broju nekretnina postoji problem utvrđivanja identifikacije, pa to malo duže traje, rekla je Novaković objasnivši da moraju kontaktirati svaki pojedini sud kako bi dobili relevantne podatke, iako je povjerenstvo povezano sa zemljišnoknjižnim odjelima.

Vrdoljak o odlasku Kuščevića: Sve smo rekli, bili smo jasni!
Vrdoljak o odlasku Kuščevića: Sve smo rekli, bili smo jasni!

"Postupci u oba predmeta su u tijeku, čak su u završnoj fazi redovne provjere", rekla je Novaković odgovarajući na novinarska pitanja u stanci sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Protiv te dvojice dužnosnika koje su se našli na meti kritika zbog afera s nekretninama i imovinom Povjerenstvo je slijedom medijskih napisa već otvorilo postupke.

Saboru poslali požurnicu; Visokom upravnom sudu ide žalba 

Vezano za njezino izuzeće koje je u predmetu poznatom kao "afera Hotmail" zatražio premijer Andrej Plenković, Novaković je rekla da su još prošli tjedan uputili zahtjev Saboru da se odluči o njezinu izuzeću, a s obzirom da još nisu dobili nikakav službeni odgovor, uputili su i požurnicu.

Povjerenstvo je istodobno zatražilo od Upravnog suda da odluči o izuzeću, no taj se sud krajem prošlog tjedna proglasio nenadležnim pa će se povjerenstvo žaliti Visokom upravnom sudu.

Marić: U obnovi crkve nisam ostvario materijalnu korist
Marić: U obnovi crkve nisam ostvario materijalnu korist

Proglase li se Sabor i Upravni sud nenadležnim, povjerenstvu jedino preostaje obratiti se Ustavnom sudu koji bi trebao donijeti odluku tko je nadležan odlučivati o izuzeću.

"To je jedino što možemo, osim ako neko tijelo ne smatra da može odlučiti o mom izuzeću. To je jedini put da što prije dobijemo odgovore od institucija koje bi se mogle smatrati nadležnim za nadzor nad nama, a ako smatraju da to nisu onda možemo ići prema Ustavnom sudu", rekla je Novaković.

Upitana što ako od Sabora ne dobije odgovor, kazala je da bi se Sabor svakako trebao očitovati. To je legitimno pitanje, a takav kontekst još nismo razmatrali, kazala je Novaković. (tob)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a