Obavijesti

News

Komentari 13

Nela se odrekla svojih darova i tako pomogla psima iz azila

Nela se odrekla svojih darova i tako pomogla psima iz azila
1

Pokrenula je akciju: Sa svojim prijateljima Nela Rozić iz Rijeke je skupila oko 3500 kuna i tako osigurala hranu za ljubimce koje su njihovi vlasnici napustili

VIDEO

Riječanka Nela Rozić zamolila je prijatelje da umjesto skupih darova za njezin 18. rođendan novac daruju azilu za napuštene životinje.

Moji prijatelji odlučili su mi za rođendan skupiti po 200 kuna svatko i kupiti mi neki ‘brutalan’ poklon. To me je ostavilo prilično zamišljenom jer se smatram skromnom, nisam luda za markiranom robom te stoga nisam htjela da toliko troše na mene i kupuju poklon koji mi nije potreban. Tada mi je sinula ideja da taj novac doniramo u azil - ispričala je Nela Rozić, bivša učenica Srednje škole “Andrije Ljudevita Adamića” iz Rijeke. Ideju je predložila i svojim Facebook prijateljima.Osnovala je grupu za proslavu 18. rođendana. Odmah su reagirale njezine prijateljice Luisa Mudrić i Laura Ruso, koje su bile jako ponosne na svoju najbolju prijateljicu. Sa svojim mamama puno su pomogle u ovoj akciji i transportu potrepština.  S oduševljenjem su prijedlog ubrzo prihvatili i profesori te učenici škole i u svega nekoliko dana svi zajedno prikupili su čak 3500 kuna. Za taj iznos kupili su hranu za Društvo za zaštitu životinja Rijeka - azil za pse. Najbolje prijateljice zatim su sa svojim roditeljima odnijele donacije u azil, družile se sa psima, podijelile im poslastice i uljepšale dan. 

- Jako sam ponosna na Nelu. Taj dan jedan je od onih koji su nam se urezali u sjećanje, ali i u srce. Koliko god se slika objavilo o azilu ili iskustava prepričavalo, to nije ni približno kako se osjećate kad dođete tamo. Ti psi su toliko puni ljubavi i dobrote. Neizmjerno su zahvalni i zaigrani. Divim se volonterima na njihovom radu, ali njima treba toplina doma - rekla je Luisa.

- Djevojke su svojim trudom puno pomogle i danima su neudomljeni psići jeli hranu koju su im od srca donijele - zahvalno su rekli iz Društva za zaštitu životinja Rijeka.

- Moja je ljubav prema životinjama, posebno psima, golema i rastužuje me kad vidim kako ih određeni ljudi tretiraju. Oni nisu ništa krivi, pružaju nam ljubav i samo ljubav, a ja im želim uzvratiti na isti način - rekla je Nela.

- Oduvijek je pokazivala ljubav i interes prema životinjama, posjećivala azile, skupljala dekice i potrepštine, to je naša Nela. Ipak, začudilo me da tako mali potez može imati toliki odjek. Još jedan dokaz da se na put od tisuću milja kreće prvim korakom - ponosan je tata Miro na svoju kćer s velikim srcem.

Reportažu o Neli i ljubimcima gledajte u srijedu u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” i na www.ponoshrvatske.hr.

Nela planira otvoriti azil

Nela trenutačno studira u Nizozemskoj. Životni san joj je nakon studija otvoriti azil za napuštene životinje u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini. Roditelji je podržavaju u tom naumu, a cilj je stvoriti sklonište “s pet zvjezdica” za najbolju skrb o psima.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
Gotov razgovor HDZ-a i DP-a. SDP-ovka: Zašto se pregovori održavaju u zgradi vlade?
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov razgovor HDZ-a i DP-a. SDP-ovka: Zašto se pregovori održavaju u zgradi vlade?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori