Obavijesti

News

Komentari 0

NEM u Zagreb dovodi najveće svjetske produkcijske kuće

NEM u Zagreb dovodi najveće svjetske produkcijske kuće

Nakon niza uspješnih marketa u Dubrovniku, NEM od ove zime i u Zagrebu donosi filmašima priliku za sklapanje poslova s najvećim svjetskim produkcijskim kućama

VIDEO

Događanje posvećeno TV industriji, New Europe Market Zagreb (NEM Zagreb) prvi puta će se održati u Zagrebu u Esplanade Zagreb Hotelu od 11. do 13. prosinca 2019. godine. Za razliku od već poznatog NEM-a Dubrovnik, najvećeg TV marketa u CEE regiji koji tematski pokriva cijelu TV industriju, NEM Zagreb će se tijekom tri dana bogatog programa fokusirati na kreiranje TV i filmskih sadržaja.

Uz panel rasprave, prezentacije i screeninge TV serija, NEM Zagreb uključuje nekoliko novosti među kojima je natječaj za izbor najboljih scenarija serija (scripted) i formata (unscripted). Od prijavljenih u jednoj i drugoj kategoriji žiri će odabrati 20 scenarija čiji će se autori na NEM-u Zagreb sastati s čelnim ljudima najpoznatijih svjetskih produkcijskih kuća, a 6 najboljih scenarija iz obje kategorije bit će predstavljeni u velikoj dvorani pred svim sudionicima. Po jedan najbolji scenarij u svakoj kategoriji bit će nagrađen s novčanom nagradom od 5.000 eura.

„Nakon niza uspješnih godina NEM-a Dubrovnik, želja nam je posvetiti se stvaranju TV sadržaja u Hrvatskoj, ali i šire. Naša zemlja je prepuna ljudi s odličnim idejama, a upravo njima želimo na NEM-u Zagreb ponuditi platformu na kojoj će te ideje moći i realizirati. Pripremamo se za veliki broj prijava i pozivamo sve kreativce da se priključe natječaju i iskoriste priliku za sklapanje posla iz snova“, rekla je Sanja Božić-Ljubičić, direktorica tvrtke Mediavision, organizatora NEM-a Zagreb.

Ekskluzivni screeninzi lokalne i svjetske produkcije bit će popraćeni razgovorom s autorima i kreativcima koji su radili na TV serijama, a poseban prostor dat će se domaćim nezavisnim projektima. Bogat program NEM-a Zagreb namijenjen je širenju znanja o najboljim praksama stvaranja sadržaja, a želja je ovakvim tipom događanja omogućiti stvaranje distribucijskih kanala i dovesti do povećanja ulaganja u ovaj dio industrije. Jedna takva praksa o kojoj će biti riječ je mogućnost koprodukcije kako na europskoj, tako i na regionalnoj razini kao način za stvaranje kvalitetnog i globalno konkurentnog proizvoda. NEM Zagreb će tako na jednome mjestu okupiti one koji se žele educirati o stvaranju sadržaja, kao i one koji donose odluke u TV industriji, sve s ciljem poticanja kreativnosti u stvaranju TV projekata.

Neke od stotina najvećih tvrtki koje su do sada sudjelovale na NEM-u Dubrovnik i koje se očekuju na NEM-u Zagreb su BBC Studios, ITV Sudios Global Entertainment, Sony Pictures Televison, Global Agency, Fremantle, yes Studios, Viacom International Studios, CBS Studios International, Warner Bros. i mnogi drugi.

NEM Zagreb nastao je potaknut velikim uspjehom NEM-a Dubrovnik koji već 7. godinu u CEE regiju dovodi vodeće stručnjake iz TV industrije i služi kao uspješna platforma za raspravu o najaktualnijim temama. NEM Dubrovnik poznat je kao TV market s najljepšim pogledom, a isti dojam neće nedostajati ni na NEM-u Zagreb koji se smjestio u glavni grad Hrvatske čiji je Advent tri godine za redom prepoznat kao najljepši u Europi.

„Zagreb je čaroban u prosincu i to je definitivno jedan od razloga zašto smo se odlučili upravo za taj grad u to vrijeme. Sigurni smo da će naši gosti koji dolaze iz svih krajeva svijeta uživati kako u NEM-u Zagreb, tako i u događanjima na zagrebačkim ulicama“, dodala je Sanja Božić-Ljubičić.

Detaljnije informacije o događanju potražite na NEM Zagreb web stranicama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu