Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nema kupnje oranice bez Agencije koja ni ne postoji

None Foto: Slavko Midžor

Sve transakcije oko poljoprivrednog zemljišta od početka godine moraju se obavljati s blagoslovom nove tzv. Agencije za poljoprivredno zemljište...

Potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić tvorac je Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Sve transakcije oko državnog i privatnog poljoprivrednog zemljišta od početka godine moraju se obavljati s blagoslovom Agencije za poljoprivredno zemljište. Međutim, agencija još nije zaživjela i ne zna se hoće li. Tako u Čobankovićevom ministarstvu sada popravljaju propust njegovog prethodnika. Bez Agencije se ne može vršiti ni jedna zemljišna transakcija, a ona ima i pravo prvokupa.

Komentari (7)
  • Sad će seljacima nametati svoju moć. Ne možeš prodati ako mene ne pitaš! Da, oni će sad i naše oranice rasprodati. Kako pomoći seljacima? Niti iznaju kako, a niti ih briga.

    25. 1. 2010,   22:31
  • Dragi seljaci, udružite svoje snage, financije, znanje i sve ostalo u jednu veliku udrugu koja će raditi, proizvoditi i zarađivati za vas i vaše obitelji. Ne dajte svoju zemlju tajkunima i samoprozvanim poduzetnicima, možete i bez ovakvih Agencija koje postoje da vas uništavaju, samo malo pameti, organizacije i sloge.

    25. 1. 2010,   23:10
  • Bas me zanima ta Misteriozna Agencija ko je misteriozni vlasnik te iste Agencije?Lijepo bi (iako naslucujem) da jednom objavite Ime i Prezime osobe koja Vlada tom Misterioznom Agencijom?Bog!

    25. 1. 2010,   22:21