Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nema mjera opreza: Daruvarac u nedjelju izlazi na slobodu...

None Foto: Dino Stanin/PIXSELL 2

Ukida mu se istražni zatvor i po sili zakona izlazi na slobodu u nedjelju, 10. veljače. Iako je Daruvarcu istekao rok za istražni zatvor, te su mu ukinute i mjere opreza, tužiteljstvo je bilo zatražilo nove mjere...

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru odbilo je prijedlog zadarskog tužiteljstva za novim mjerama opreza Darku Kovačeviću Daruvarcu (31), koji je bio u istražnom zatvoru nakon nepravomoćne presude za premlaćivanje djevojke (18) u lipnju prošle godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ukida mu se istražni zatvor i po sili zakona izlazi na slobodu u nedjelju, 10. veljače. Iako je Daruvarcu istekao rok za istražni zatvor, te su mu ukinute i mjere opreza, tužiteljstvo je bilo zatražilo nove mjere. 

Na pitanje može li se približavati žrtvi i izaći iz zemlje, Kovačevićev odvjetnik Boris Radman rekao je za 24sata da je to deplasirano.

- On se javno ispričao žrtvi, i preko novina i direktno njoj na raspravi - rekao nam je Radman.

- Po zakonu o kaznenom postupku postoje dvije vrste istražnog zatvora - kad ga može i kad ga mora odrediti. Kad ga može odrediti, on ga može zamijeniti mjerom opreza. Međutim, kako je prvostupanjski sud donio kaznu, sud je morao donijeti odluku o istražnom zatvoru koja ističe za mjesec dana. Kada sud mora donijeti odluku istražnom zatvoru, nema mogućnosti zamjene istražnog zatvora mjerom opreza. Vratit će mu se dokumenti i on se može slobodno kretati - kaže Denis Klarendić, glasnogovornik zadarskog suda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nema mjera opreza: Daruvarac u nedjelju izlazi na slobodu...

Nema mjera opreza: Daruvarac u nedjelju izlazi na slobodu... Više na http://bit.ly/2I1Hoz0 Reporterka: Rozeta Bogeljić

Objavljuje 24sata u Petak, 8. veljače 2019.

- Sve i da ne poštuje odluku suda, on se ne može vratiti u istražni zatvor - dodao je Klarendić.

- Teoretski joj može prići, ali nisam siguran da će se to dogoditi - zaključio je.

Komentari (130)
  • Naš zakon je odličan...baš kao da su ga pisali kriminalci svih kategorija, počevši od političkog kriminala pa nadalje !

    8. 2. 2019,   16:21
  • Šta ti je pravna drzava ...

    8. 2. 2019,   16:11
  • Drugim rijecnikom drzava porucuje: Curo, mi smo mu dali dozvolu da te NE DAJ BOZE ubije!!! 😠😠

    8. 2. 2019,   16:14