Obavijesti

News

Komentari 78

Organizator Rujanfesta: 'I ja sam '91. bio u uniformi, ali sad je 2019.'

'Nema otkazivanja Rujanfesta, '91. sam i ja proveo u uniformi'
1

Organizator Rujanfesta poručio je braniteljima kako se Rujanfest neće otkazivati, unatoč njihovom nezadovoljstvu. Rekao je kako je i on '91. bio u uniformi, no da je danas 2019...

VIDEO

Nakon što se zagrebačka HVIDRA prije dva dana oglasila nezadovoljna popisom izvođača na ovogodišnjem Rujanfestu jer organizaciji zamjeraju dolazak glazbenika iz Srbije, isti ti organizatori su poručili kako se ne obaziru na primjedbe te tvrde da publici treba dati što ona želi.

Organizator Rujanfesta Darko Tuček za Novu TV je poručio braniteljima kako otkazivanja neće biti.

- Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja '91. bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da svi ti izvođači koji su ovdje na neki način su dozvoljeni i dostupni na tržištu - kazao je Tuček te dodao kako Grad Zagreb nije financijski pomogao Rujanfestu, iako se na internetu navodi kao partner.

Pokretanje videa...

01:15

Podsjetimo, Zajednica udruga i članova HVIDR-e grada Zagreba u srijedu je najoštrije osudila postupke organizatora ovogodišnjega Rujanfesta te je pozvala sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su tijekom velikosrpske agresije pjevali četničke pjesme i iskazivali potporu velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku.

Također su istaknuli kako im takva vrsta zabave, 'kada su nam isti susjedi pokušali pomaknuti granice, nije odgovarala ni 90-ih' pa su dali svoju mladost, zdravlje i život kako bi sačuvali našu granicu. 'Danas, dva desetljeća kasnije, u našoj metropoli organizatori pravdaju svoj gnjusan odabir izvođača pod istim sloganom, pokušavajući pritom pomaknuti naše kulturološke granice', upozoravaju u priopćenju.

Iz HVIDR-e grada Zagreba pozivaju Zagrepčane da im se pridruže u bojkotu pjevača koji nisu s našeg podneblja te da tako izraze svoje nezadovoljstvo kako bi organizator ubuduće uzeo u obzir njihova stajališta te na Rujanfest pozvao glazbenike u sklopu naših kulturnih, teritorijalnih i ideoloških granica.

Pokretanje videa...

00:28
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)