Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nema podataka o potrazi, tražim da nastavite tragati'

None Foto: Morski.hr/Privatna arhiva

Podsjetimo, brod s kapetanom Dinom Miškićem je bio na putu za Georgetown u Gvajani, kad ih je sustigao uragan Lorenzo. Na brodu je bilo ukupno 14 članova posade

Nema podataka o potrazi za nestalim građanima Ukrajine, članovima posade Bourbon Rhode izgubljenim tijekom potonuća u Atlantskom oceanu tri tjedna. To je izvijestila ukrajinska pravobraniteljica Lyudmyla Denisova na svojoj Facebook stranici.

“Nema podataka o potrazi za nestalim građanima Ukrajine, članovima posade broda Bourbon Rhode, koji se potopio 26. rujna 2019. u Atlantskom oceanu, prije tri tjedna. Trenutno ne postoje aktualni podaci i informacije o rezultatima potrage za šest državljana Ukrajine: Andrije Izmailsky, Aleksander Koršikov, Vjačeslav Kovalčuk, Jevgen Melgunov, Oleg Kravets i Dmytro Kozyrev. Vrijeme istječe, a rođaci nestalih građana Ukrajine ostaju bez ikakvih podataka o njihovoj sudbini “, napisala je Lyudmyla Denisova, piše Morski.hr.

POGLEDAJTE VIDEO Simulacija: Objavio posljednju plovidbu Bourbon Rhodea

Apelirala je i na upravu Pomorskog centra za spašavanje i koordinaciju Fort-de-Francea, koji koordinira operacijom potrage i spašavanja radi pružanja podataka o statusu traganja za nestalim pomorcima.

AKTIVNA SURADNJA Satelitska potraga za Dinom se nastavlja na zahtjev Vlade

- Zahtijevam da nastavim potragu za ukrajinskim građanima, jer su život i zdravlje ljudi najveće vrijednosti - naglašava Lyudmyla Denisova.

ZADNJE SNIMKE NEUPOTREBLJIVE Potraga za Dinom se nastavlja: Nove snimke stići će popodne

Podsjetimo, brod s kapetanom Dinom Miškićem je bio na putu za Georgetown u Gvajani, kad ih je sustigao uragan Lorenzo. Na brodu je bilo ukupno 14 članova posade. Nakon potonuća, 3 člana posade su spašena, 4 su pronađena mrtva i 7 ih još traže.

U međuvremenu, kompanija 'Bourbon Offshore', u čijem vlasništvu je potopljeni brod, je na svojoj Facebook stranici objavila kako su organizirali misu zadušnicu te kako su održali minutu šutnje za nestale pomorce.

 

Komentari (8)
  • Nazalost tu nema vise potrage!!

    18. 10. 2019,   21:17
  • Što će tražit? brodovi, avioni, sateliti, češljali su to područje nekoliko puta da su splavovi bili na moru sigurno bi ih našli, najvjerovatnije su splavovi bili neispravni i potonuli sa brodom zajedno sa ostatkom posade, a da i plutaju na moru ovoliko dana sigurno nisu više živi, tu više i nada ne postoji, iskrena sućut obitelji.

    18. 10. 2019,   21:53
  • Najgora je neizvjesnost.

    18. 10. 2019,   20:53