Obavijesti

News

Komentari 57

'Dok god postoji većina od 76 ruku, nema razloga za izbore'

'Dok god postoji većina od 76 ruku, nema razloga za izbore'
1

Dokazali smo zadnjih mjeseci da se možemo uspješno donositi zakone i sa 77 ruku i očekujem da će se to nastaviti i dalje, rekao je Gordan Jandroković nakon sjednice Predsjedništva Sabora

VIDEO

Nema razloga za izvanredne parlamentarne izbore, dokle god postoji većina od 76 ili više ruku, poručio je predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković nakon sjednice Predsjedništva Sabora. 

- Ključno je da Vlada ima političku stabilnost u Saboru, a ona postoji. Većina nije velika, međutim pokazalo se u prijašnjim situacijama da može biti i 90 ruku, a da većina nije stabilna. Dokazali smo zadnjih mjeseci da se možemo uspješno donositi zakone i sa 77 ruku i očekujem da će se to nastaviti i dalje - rekao je. 

Postavilo se i pitanje je li HDZ stabilan, nakon izbacivanja Darka Milinovića iz HDZ-a te poziva vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave na mirni prosvjed 13. listopada, zbog ratnih zločina u Vukovaru, odgovorio je:  

- HDZ je itekako stabilan, usporedite s ostalim političkim strankama i vidjet ćete da smo mi ostali jedina snažna politička stranka. Naravno da i u HDZ-u ima rasprava i ponekad povišenih tonova, no sve te prijepore nastojimo riješiti kroz raspravu i dijalog. Svjesni smo odgovornosti koju imamo jer smo najveća i najsnažnija politička stranka i kralježnica ove parlamentarne većine i vlade - poručio je Jandroković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jandroković je rekao i kako neće biti sankcija protiv Penave, zbog poziva na prosvjed. 

- Razgovarao sam s kolegom Penavom, objasnio mi je koji su to razlozi i frustracije koje imaju Vukovarci i nastavit ćemo taj dijalog - kazao je. 

Jandroković je svjestan da je veliki broj nerazriješenih slučajeva, a očekuje od državnih institucija, u prvom redu DORH-a i sudova da sve koji to zaslužuju i procesuiraju. Postavilo se i pitanje idu li reforme presporo. Jandroković je naveo kako se svaki puta, kada se govori o reformama, ima puno strasti i ljudi koji nisu zadovoljni.

- Nužno je da ubrzamo dinamiku reformi koje su povezane s mirovinskim, zdravstvenim sustavom, pravosuđem, državnom upravom i vjerujem da će zakoni koje imamo već sada i koji će doći iz Vlade učiniti sve te sektore učinkovitijim - zaključio je.

Predsjednik Sabora izvijestio je i kako jesensko zasjedanje Sabora počinje u srijedu 19. rujna aktualnim prijepodnevom. Na dnevnom redu naći će se 122 točke pa se od zastupnika očekuje intenzivan rad. Najavio je kako će rad Sabora trajati do 30. listopada nakon čega zastupnici odlaze na stanku i vraćaju se 14. studenoga nakon čega će raditi do ustavne stanke - 14. prosinca. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović