Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nema šanse da izruče Mamića dok god HDZ BiH odlučuje...'

None Foto: Ivo Čagalj/Pixsell, Igor Šoban/Pixsell

Očito će mu sloboda potrajati jer u BIH iako je uspostavljen parlament nakon lanjskih zbora, još nemaju izvršnu vlast na državnoj razini. Nikako se ne uspijeva održati sjednica Vijeća ministara...

Nema teorije da Zdravko Mamić bude izručen dok je Josip Grubeša ministar pravosuđa BiH, tvrdi nam to dobro upućeni izvor iz susjedne države.

Naime, bez obzira na odluku BiH sudova, ako se okrivljenik protivi izručenju konačnu odluku mora donijeti ministar pravosuđa BiH. S obzirom na to da njihovo pravosuđe vodi Josip Grubeša koji ne pripada HDZ-ovcima sklonima našem premijeru Andreju Plenkoviću, naš dobro upućeni izvor uvjeren je da će Mamić i dalje uživati slobodu u susjednoj nam zemlji.

PROCEDURA IZRUČENJA Ministar Bošnjaković potvrdio: Tražit ćemo izručenje Mamića

Očito će mu sloboda potrajati jer u BIH iako je uspostavljen parlament nakon lanjskih zbora, još nemaju izvršnu vlast na državnoj razini. Nikako se ne uspijeva održati sjednica Vijeća ministara jer se na njima ne pojavljuje nitko od ministara iz HDZ-a BiH. Točnije hrvatski ministri na te sjednice ne dolaze od početka travnja.

ODVJETNIK VELJKO MILJEVIĆ: 'I Mamić i ja vjerovali smo da sud neće potvrditi optužnicu'

Rezultat je to sukoba između Stranke demokratske akcije (SDA) i SNSD-a oko nastavka puta BiH ka članstvu u NATO-u. Iako HDZ BiH nominalno podupire članstvo BiH u NATO-u, u praksi djeluje u korist SNSD-a. Dok god u BiH vlada rasulo u izvršnoj vlasti, do tada će Grubiša voditi pravosuđe, a time očito i Mamić neće vidjeti Hrvatsku.

MOGU GA IZRUČITI Mamić zanijemio: Neću govoriti o optužnici, imam puno posla!

Ovo je drugi puta da se traži Mamićevo izručenje nakon nepravomoćne presude kojom je osuđen na 6,5 godina zatvora. Prvi put ga je od izručenja spasilo dvojno državljanstvo, ali sad je suočen s optužbama za udruženje u zločinački pothvat.

Komentari (96)
  • Hahaha zanimljivo da Hdz u Bih ima tri ministarstva financije pravosuđa i policiju

    22. 5. 2019,   22:26
  • zna prava rvatna di treba otici

    22. 5. 2019,   23:55
  • kad bi bar sve velike rvatine poput mamića, vase, karamarka, bandića itd itd mogli poslat u bosnu.. bilo bi prekrasno.. hrvatska bi provcala

    22. 5. 2019,   23:00