Obavijesti

News

Komentari 4

'Nema straha od zahtjeva za povratom kredita Uljaniku'

'Nema straha od zahtjeva za povratom  kredita  Uljaniku'

Na pitanje hoće li biti novca za plaće tijekom ljeta u Uljaniku, odgovorio je da to moraju pitati Upravu. 'Možda oni o tome znaju nešto više, ja sam ovdje da spasim što se spasiti da', rekao je

VIDEO

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat kazao je u četvrtak da u ovom trenutku nema nikakvog pritiska u pogledu 22. srpnja, kada se trebao pojaviti zahtjev za povratom kredita koji su dvije hrvatske banke dale Uljaniku u pripremi programa restrukturiranja. 

"Odgovor je u neformalnoj komunikaciji stigao iz Europske komisije i ide prema tome da u ovom trenutku nema nikakvog pritiska u pogledu 22. srpnja, jednog prejudiciranog dana kada se trebao pojaviti zahtjev za povratom kredita koji su dvije hrvatske banke dale Uljaniku u pripremi programa restukturiranja. Obzirom da smo predmetni program u Bruxelles poslali na vrijeme, tu smo prijetnju otklonili i čekamo odgovor Komisije glede analize samog programa restrukturiranja", kazao je Horvat uoči sjednice Vlade. 

Na pitanje novinara hoće li biti novaca za plaće tijekom ljeta u Uljaniku, odgovorio je da to moraju pitati Upravu, dok je na upit tko je kriv za takvo stanje u toj kompaniji odgovorio: "Rado bih da takva pitanja postavljate onima koji su neke odluke donosili 2012,, 2013,, 2014,, možda oni o tome znaju nešto više, a ja sam sada ovdje da spasim ono što se spasiti da".

U srijedu je objavljeno da je tvrtka Kermas energija pozajmicom u iznosu od 12,4 milijuna eura pomogla pulskom Uljaniku da vrati dug banci kako bi se nastavilo normalno poslovanje brodogradilišta odnosno spriječila aktivacija državnih jamstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako je potvrđeno iz tog potencijalnog strateškog partnera pulskog brodogradilišta i Uljanika, tom je pozajmicom tvrtka Kermas energija, koja je u vlasništvu poduzetnika Danka Končara, omogućila Uljaniku premoštenje problema u financiranju novogradnje 500 odnosno usisnog jaružala.

Inače, na Skupštini Uljanika, koja će se održati 31. kolovoza, investitori će odlučivati o pokriću lanjskog gubitka od 1,24 milijarde kuna. 

Uprava predlaže dioničarima odluku da se lanjski gubitak pokrije u visini od 33,96 milijuna kuna iz ostalih rezervi, a 216,56 milijuna kuna iz kapitalnih rezervi. Ostatak nepokrivenog gubitka od 995,9 milijuna kuna prenio bi se u sljedeću godinu.

Prošli tjedan ministar Horvat rekao je da je program restrukturiranja u Bruxellesu te da se čeka prva reakcija Europske komisije. On u sljedećih mjesec dana očekuje intenzivne razgovore i pregovore na tu temu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina