Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nema sumnje da je saudijski princ dao ubiti Khashoggija'

None Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Nemam nikakve sumnje da je saudijski prijestolonasljednik Mohamed bin Salman naredio ubojstvo i da je cijelo vrijeme bio informiran o situaciji, rekao je senator Bob Corker

Dvojica američkih republikanskih senatora su u utorak, nakon što su informirani o zaključcima CIA-e, rekli da nema nikakve sumnje da je saudijski prijestolonasljednik naredio ubojstvo novinara Jamala Khashoggija.

To stajalište izravno proturječi američkom predsjedniku Donaldu Trumpu koji je izjavio da obavještajna služba nije našla apsolutno nikakav siguran dokaz.

FILE PHOTO: Saudi dissident Jamal Khashoggi speaks at an event hosted by Middle East Monitor in London "TOČNA I VAŽNA IZJAVA" Pompeo: 'Ne postoji dokaz da su princ i Khashoggi povezani'

"Nemam nikakve sumnje da je saudijski prijestolonasljednik Mohamed bin Salman naredio ubojstvo i da je cijelo vrijeme bio informiran o situaciji", rekao je novinarima Bob Corker, nakon sastanka s Ginom Haspel, direktoricom CIA-e.

"Mislim da je on suučesnik Khashoggijeva ubojstva na najvišoj mogućoj razini", dodao je senator Lindsey Graham.

Corker, šef odbora za vanjske poslove, rekao je da na tom sastanku nije čuo audio snimku ubojstva Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Saudi Arabia's Crown Prince Mohammed bin Salman drinks coffee during the graduation ceremony of the 93rd batch of the cadets of King Faisal Air Academy, in Riyadh CIA IH PRESRELA Saudijski princ vođi Jamalovih ubojica poslao je 11 poruka?

Samo nekoliko senatora je bilo pozvano na taj sastanak s Ginom Haspel, uključujući republikanske i demokratske vođe u Senatu kao i dužnosnike odbora povezanih sa sigurnosnim pitanjima.

Khashoggi, kolumnist Washington Posta koji je kritizirao saudijsku vladu i njezina de facto čelnika prijestolonasljednika Mohameda bin Salmana, ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu 2. listopada.

Komentari (12)
  • O čemu pričate...pa SAD i teroristi iz Saudijske Arabije se ližu...desetlječima.. SAD + Saudijska Arabija = ISIL

    4. 12. 2018,   23:37
  • Što se čeka sa sankcijama Saudijskoj Arabiji ili sankcije vrijede samo za Rusiju? Da možda nećete ponovo reći da je Saudijski novinar sječen ruskim rezom pa bi mogli biti krivi Rusi.

    4. 12. 2018,   23:33
  • Gadafi je rekao da je "Amerika poludjeli super market".

    5. 12. 2018,   06:49