Obavijesti

News

Komentari 125

Nema teže stvari nego nabaviti višenamjenski borbeni avion...

Nema teže stvari nego nabaviti višenamjenski borbeni avion...
1

Bit će saborska rasprava, pozivam sve da vrlo odgovorno i temeljito sagledamo kronologiju procesa, pripreme i provedbe posla i da onda s činjenicama i argumentima razjasnimo situaciju, rekao je Krstičević

VIDEO

Premijer Andrej Plenković je u Pločama, u pratnji ministra obrane Damira Krstičevića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH generala zbora Mirka Šundova, posjetio vojarnu "116. brigade Hrvatske vojske“ u kojoj je smještena Satnija mornaričko-desantnog pješaštva.

Premijer Plenković i ministar Krstičević komentirali su opet propalu nabavu izraelskih zrakoplova, prenosi N1.

- Što se tiče naših nastojanja da u ovom natječaju koji je stavljen ad acta hrvatska dobije višenamjenske borbene avione, uz nastojanje da taj projekt bude financijski održiv, da za sljedećih 25 godina ojačamo naše zrakoplovstvo, nažalost nije došao do kraja. Mi smo u fazi dovršavanja analize -  rekao je Andrej Plenković dodavši da će se o svemu raspravljati u Saboru. 

Istaknuo je da je bitno što nisu narušeni odnosi ni sa SAD-om niti s Izraelom te da će se s te dvije zemlje nastaviti suradnja. "Dogodilo se kako je, moramo dalje... Imali smo dobre namjere, detaljan proces... kad dođe stvar u Sabor, objasnit ćemo naš dojam zašto se to nije dogodilo".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rekao je da nisu istinita nagađanja da je razmišljao o uskrati povjerenja američkom veleposlaniku Kohorstu zbog njegove izjave da mu je osobno dao dokument u kojem su uvjeti kupnje aviona.

Dokument iz rujna 2017.: SAD dozvolio prodaju F-16 Baraka?
Dokument iz rujna 2017.: SAD dozvolio prodaju F-16 Baraka?

Ministar Damir Krstičević je pak poručio da je Vlada napravila sve da nabavi višenamjenske borbene avione koji su nam potrebni danas i u budućnosti da bi Hrvatska bila sigurna država. 

"Država Izrael je imala sve potrebne papire, uključujući onaj da može nuditi avion u toj konfiguraciji... Država Izrael je imala odgovornost da ishodi konačno odobrenje, došli su u Hrvatsku desetog siječnja i rekli da to ne mogu napraviti. Ispričali su se i rekli da Hrvatska nije odgovorna u toj priči... Ono što je ključ, nije potpisan ugovor, nema štete na proračun, Hrvatska je postavila sva potrebna pitanja. Kako izlaze dokumenti, vidjeli ste da smo imali dokumente", rekao je Krstičević dodavši da će se o svemu govoriti na saborskoj raspravi.

Predsjednica o F-16: Ništa nije izgubljeno osim našeg vremena
Predsjednica o F-16: Ništa nije izgubljeno osim našeg vremena

"Bit će saborska rasprava, pozivam sve da vrlo odgovorno i temeljito sagledamo kronologiju procesa, pripreme posla i provedbe posla i da ona s činjenicama i argumentima razjasnimo kompletnu situaciju procesa natječaja za višenamjenski borbeni avion", poručio je ministar.

Na pitanje jesu li dokumenti koji su objavljeni u Večernjem listu, oni koje je on najavljivao tj. tajni dokumenti, ministar je poručio: "U procesu koji je vrlo složen, nema teže stvari nego nabaviti višenamjenski borbeni avion, uključeno je jako puno ljudi. Vidjeli ste prije procesa da smo koristili iskustva drugih, vidjet ćemo sve što se tiče procesa, stavit ćemo sve u saborsku raspravu. Nakon tog dijela vidjet ćemo... Jako je puno dokumenata, izazova. Jako je puno problema oko posla. Ne znam".

Na konstataciju novinara kako se svaki dan pojavi novi dokument, Krstičević je rekao da ne zna i da je fokusiran na jačanje vojske. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag