Obavijesti

News

Komentari 3

'Nema više mogućnosti da se projekt TE u Ivancu zaustavi'

'Nema više mogućnosti da se projekt TE u Ivancu zaustavi'
3

Koprivnički čelnici nisu se usudili proturječiti ministrici zaštite okoliša za njezina posjeta. Ministrica je bila u društvu koprivničke gradonačelnice Vesne Želježnjak

VIDEO

Ministarstvo više nema pravnih sredstava da obustavi taj projekt. U vezi s njime vodi se sudski postupak i ministarstvo će se o njemu očitovati – izjavila je u Koprivnici ministrica zaštite okoliša Mirela Holy.

Riječ je o termoelektrani na drvnu biomasu koju tvrtka E-two-energy namjerava graditi u Koprivničkome Ivancu kod Koprivnice. Projekt je poznatiji pod nazivom "Friščićeva elektrana".

– Gradnja toga postrojenja nije isplativa jer u blizini nema većeg izvora pogonskog goriva. Usto, studija utjecaja na okoliš trebala bi proći dodatnu reviziju – izjava je M. Holy s kraja siječnja.

Što je u međuvremenu bilo da ministrica zaštite okoliša znatno ublaži svoju retoriku? Možda to da je "Friščićeva elektrana", prema neslužbenim informacijama dobila građevinsku dozvolu?

Dok je jučer davala novu, ublaženu izjavu o tome projektu, ministrica je bila u društvu koprivničke gradonačelnice Vesne Želježnjak i njezine savjetnice Helene Hećimović. One su zastupale koprivničku upravu, koja se žestoko protivi gradnji termoelektrane. Nisu rekle ni riječi.

Elektrani se žestoko protivi i Podravka jer bi se drveni otpad trebao spaljivati nadomak njezinim tvornicama dječje hrane i lijekova. Novi šef Podravkine uprave, Zvonimir Mršić, do jučer je bio koprivnički gradonačelnik. Za vikenda je bio na SDP-ovu skupu u Poreču, u društvu s M. Holy. I nakon toga ministrica u Koprivnici izjavljuje da će se "Friščićeva elektrana", unatoč svemu, graditi.

Sličan obrat dogodio se i s regionalnim odlagalištem otpada Piškornicom. Ministrica proteklih tjedana govori o potrebi za revizijom tog projekta (kojemu se gradska uprava također suprotstavlja), a jučer u Koprivnici izjavljuje da će se o njemu morati dogovoriti četiri županije i pripadajući gradovi.

Na pitanje što je sa sanacijom praonice vagona u Botovu, Mirela Holy odgovorila je kako se time još nije pozabavila.

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...