Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nemaju vile ni pašnjake: Novi ministri imaju stanove i kredite

None Foto: PIXSELL

Od šestero novih ministara, četvero je već obavljalo dužnost zbog koje su morali predati imovinske kartice. Najimućnija među njima je Vesna Bedeković (HDZ)

Dok su ministri na odlasku, poput Kuščevića, Tolušića i Marića, imali velikih problema s imovinskim karticama u kojima su 'zaboravljali' prijaviti ispravne kvadrature ili vrijednosti nekretnina, čini se da njihovi nasljednici neće imati sličnih problema. Prema dostupnim karticama četvero novih ministara, Vesna Bedeković, Josip Aladrović, Mario Banožić i Marija Vučković nemaju ni vile ni pašnjake ni skupocjene roštilje. Ovo su njihove kartice.

Zagreb: Sabor raspravljao o plaćama sudaca i pravosudnih dužnosnika | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vesna Bedeković (Ministarstvo demografije, mladih, obitelji i socijalne politike)

Rođena je 22. veljače 1966. u Bjelovaru. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Osijeku te nosi titulu doktorice znanosti koju je stekla na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 

U Sabor dolazi s mjesta dekanice Visoke škole za menadžment u turizmu i matematici iz Virovitice.

U imovinskoj kartici prijavila je neto primanja od 18930,44 kuna. Otplaćuje dva kredita, za jedan izdvaja 4652,22 mjesečno, a za drugi  643,51 kn.

Suvlasnica je kuće s okućnicom u Pitomači, vikendice u mjestu Aršanj te još nekoliko nekretnina, javlja HRT.

Foto: Borna filic/PIXSELL

Josip Aladrović (Ministarstvo rada i mirovinskog sustava)

Diplomirani je ekonomist, a od 11. svibnja 2017. je Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Onamo dolazi iz Croatia osiguranja d.d. gdje je obavljao poslove pomoćnika direktora te regionalnog direktora.
U imovinskoj kartici prijavio je mjesečna neto primanja u iznosu od 14.300 kuna.

Ima kredit koji otplaćuje 5668,00 kn mjesečno. Vlasnik je stana od 50 m2 u Zagrebu. 

Vlasnik je i OPG-a, a posjeduje i udjele u fondu Erste asset management u iznosu od 4500 kn. Prijavio je štednju od 10 000 eura.

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Mario Banožić (Ministarstvo državne imovine)

Doktor je znanosti, a na mjesto ministra državne imovine dolazi s pozicije predstojnika Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prije toga radio je u Vinkovcima kao pročelnik Upravnog odjela.

U imovinskoj kartici prijavio je mjesečna primanja od 15 500 kuna. Prijavio je i ukupno 20 000 kuna primanja od, kako je navedeno, edukacijske djelatnosti. 

Otplaćuje dva kredita, jedan 960 kuna mjesečno te drugi 1920 eura mjesečno.

Vlasnik je stana u Vinkovcima od 82 m2. Uštedio je 7000 eura.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Marija Vučković (Ministarstvo poljoprivrede)

Marija Vučković rođena je 3. srpnja 1974. u Pločama. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prije dolaska na mjesto državne tajnice radila je u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije od veljače do studenog 2016. Iskustva ima i kao zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana. 

posljednjem izvješću o njezinu imovinskom stanju stoji da ima mjesečna neto primanja u iznosu od 17150,40 kn. Otplaćuje dva kredita s mjesečnim anuitetom koji je malo manji od 4000 kuna te drugi u iznosu od 2585 kuna. 

Posjeduje stan od 69 m2 u Pločama. Suvlasnica je voćnjaka u Opuzenu. Vlasnica je dionica u Atlantskoj plovidbi, Luci Ploče i Hrvatskom telekomu. Od ušteđevine je prijavila 4000 kuna, javlja HRT. 

Ostali kandidati za ministre, ako ih potvrdi Sabor, moraju predati kartice čim stupe na dužnost.

 

Komentari (188)
  • Ma zamislite ...imaju stanove i kredite u Hrvatskoj ??? To su imali i ovi prije njih i snasli se kako isplatiti kredite a stanove zamijeniti Vilama .

    18. 7. 2019,   09:59
  • Novi banditi kriminalne organizacije hdz - a

    18. 7. 2019,   09:59
  • ...bez brige dragi moji... za koju godinicu će imati i vile i pašnjake i budu otplatili kredite itd...tako je to kod nas! Jednostavno, ne poznajem niti jednoga političara koji se je osiromašio za svoga mandata "služeći narodu"...

    18. 7. 2019,   10:12