Obavijesti

News

Komentari 188

Nemaju vile ni pašnjake: Novi ministri imaju stanove i kredite

Nemaju vile ni pašnjake: Novi ministri imaju stanove i kredite
1

Od šestero novih ministara, četvero je već obavljalo dužnost zbog koje su morali predati imovinske kartice. Najimućnija među njima je Vesna Bedeković (HDZ)

VIDEO

Dok su ministri na odlasku, poput Kuščevića, Tolušića i Marića, imali velikih problema s imovinskim karticama u kojima su 'zaboravljali' prijaviti ispravne kvadrature ili vrijednosti nekretnina, čini se da njihovi nasljednici neće imati sličnih problema. Prema dostupnim karticama četvero novih ministara, Vesna Bedeković, Josip Aladrović, Mario Banožić i Marija Vučković nemaju ni vile ni pašnjake ni skupocjene roštilje. Ovo su njihove kartice.

Zagreb: Sabor raspravljao o plaćama sudaca i pravosudnih dužnosnika

Vesna Bedeković (Ministarstvo demografije, mladih, obitelji i socijalne politike)

Rođena je 22. veljače 1966. u Bjelovaru. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Osijeku te nosi titulu doktorice znanosti koju je stekla na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Sabor dolazi s mjesta dekanice Visoke škole za menadžment u turizmu i matematici iz Virovitice.

U imovinskoj kartici prijavila je neto primanja od 18930,44 kuna. Otplaćuje dva kredita, za jedan izdvaja 4652,22 mjesečno, a za drugi  643,51 kn.

Suvlasnica je kuće s okućnicom u Pitomači, vikendice u mjestu Aršanj te još nekoliko nekretnina, javlja HRT.

Josip Aladrović (Ministarstvo rada i mirovinskog sustava)

Diplomirani je ekonomist, a od 11. svibnja 2017. je Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Onamo dolazi iz Croatia osiguranja d.d. gdje je obavljao poslove pomoćnika direktora te regionalnog direktora.
U imovinskoj kartici prijavio je mjesečna neto primanja u iznosu od 14.300 kuna.

Ima kredit koji otplaćuje 5668,00 kn mjesečno. Vlasnik je stana od 50 m2 u Zagrebu. 

Vlasnik je i OPG-a, a posjeduje i udjele u fondu Erste asset management u iznosu od 4500 kn. Prijavio je štednju od 10 000 eura.

Mario Banožić (Ministarstvo državne imovine)

Doktor je znanosti, a na mjesto ministra državne imovine dolazi s pozicije predstojnika Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prije toga radio je u Vinkovcima kao pročelnik Upravnog odjela.

U imovinskoj kartici prijavio je mjesečna primanja od 15 500 kuna. Prijavio je i ukupno 20 000 kuna primanja od, kako je navedeno, edukacijske djelatnosti. 

Otplaćuje dva kredita, jedan 960 kuna mjesečno te drugi 1920 eura mjesečno.

Vlasnik je stana u Vinkovcima od 82 m2. Uštedio je 7000 eura.

Marija Vučković (Ministarstvo poljoprivrede)

Marija Vučković rođena je 3. srpnja 1974. u Pločama. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prije dolaska na mjesto državne tajnice radila je u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije od veljače do studenog 2016. Iskustva ima i kao zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana. 

posljednjem izvješću o njezinu imovinskom stanju stoji da ima mjesečna neto primanja u iznosu od 17150,40 kn. Otplaćuje dva kredita s mjesečnim anuitetom koji je malo manji od 4000 kuna te drugi u iznosu od 2585 kuna. 

Posjeduje stan od 69 m2 u Pločama. Suvlasnica je voćnjaka u Opuzenu. Vlasnica je dionica u Atlantskoj plovidbi, Luci Ploče i Hrvatskom telekomu. Od ušteđevine je prijavila 4000 kuna, javlja HRT. 

Ostali kandidati za ministre, ako ih potvrdi Sabor, moraju predati kartice čim stupe na dužnost.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 188
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.