Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sibirska 'neman': Dolazi snijeg, ali i tjedan dana debelih minusa

None Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Hladno će biti cijeli idući tjedan, jutarnje temperature spuštat će se do -10, a ona dnevne, pogotovo na kontinentu, rijetko će se penjati iznad tri stupnja...

Kraj veljače i početak ožujka donio nam je pravu zimu i temperature koje su se spuštale i do minus 20 stupnjeva. Posljednjih desetak dana uživamo u ranom proljeću, ali tome uskoro dolazi kraj, barem na neko vrijeme. Stoga, ne spremajte kapute, čizme i debele jakne jer trebat će vam.

U naš dio Europe stiže nova 'pošiljka' sibirske hladnoće. Velika količina hladnog zraka nagomilala se na sjeveroistoku Skandinavije i put juga krenula u utorak. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Već u subotu u naše krajeve stižu kiša i snijeg, a pravi pad temperature osjetit ćemo u nedjelju kada ona dnevna neće prijeći nula stupnjeva Celzijusa. 

STIŽE NOVI HLADNI VAL Ako ste pomislili da je gotovo: Opet minusi i snijeg za vikend?

Snijega može biti i ponegdje u nižim predjelima središnje Hrvatske, a u noći sa subote na nedjelju nošenog jakim vjetrom na sjevernom Jadranu. Na Jadranu povremeno jako jugo i jugozapadnjak, od subote u okretanju na buru, najprije na sjevernom dijelu. 

Foto: dhmz.hr

Hladno će biti cijeli idući tjedan, jutarnje temperature spuštat će se do minis 10, a ona dnevne, pogotovo na kontinentu, rijetko će se penjati iznad tri stupnja. 

Na moru će ipak biti nešto toplije iako će i tamo jutra biti hladna, ponegdje i do minus 1 stupanj. 

PRIJE I POSLIJE Ovo morate vidjeti: Od snijega i leda do sunca u samo 10 dana

Novi ledeni val: Animacija koju mnogi ne žele vidjeti

Prema animaciji koju je objavio servis Severe Weather Europe, novi trzaj zime trajat će sve do 24. ožujka. Našu će zemlju zahvatiti rub ledenog vala, a najviše će se smrzavati u dijelovima Njemačke, Poljskoj, na Baltiku.

Nakon što, za desetak dana, sibirski val prođe preko naših krajeva, očekuje se postupno zatopljenje. 

POGLEDAJTE VIDEO (Kako zaštititi mobitel od hladnoće):

 

Komentari (56)
  • Sibirska neman,hahahaahahahaahaahahahahaah

    15. 3. 2018,   15:46
  • ....hladno cijeli idući tjedan...hahaha....pa tko to uopće više da vjeruje....počeli s hladnim i snježnim vikendom, pa dodali tome ponedjeljak i utorak, onda još dodali ...kao do sredine tjedna, tj. do srijede, danas ujutro slušam, produžili do četvrtka....a gle sad...cijeli hebeni tjedan...dosta mi više laži iz politike, a onda još i ovi seratori ne znaju dali bi kakili ili bi piškili....jer ni sad neće pogoditi, zna se....možda se na kraju to sve pretvori i u dva tjedna kao ovaj prošli "val"...ma bljak

    15. 3. 2018,   16:18
  • A ja taman obrezao lozu :(

    15. 3. 2018,   16:19