Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Srbi za loto incident optužuju tvrtku iz Hrvatske i softvere

None Foto: screenshot/YouTube 6

Srbija: Izvlačenje uživo loto brojeva preraslo je u skandal. Prvo je izvučen jedan broj pa je u grafici priikazan drugi pa su se na ekranu pojavile same 27-ice...

Vladimir Đukanović, bivši predsjednik skupštine državne lutrije Srbije tvrdi da ne postoji mogućnost namještanja izvlačenja brojeva lota. 

- Ovo što se s dogodilo je očiti propust osobe koje je direktno bila na softveru. Je li propust bio namjeran ili je sve plod nenamjerne greške, neka utvrdi istraga. Definitivno, ovim je nanesen ozbiljan udarac državnoj lutriji Srbije i igri loto - napisao je Đukanović na Facebooku. Također rekao je da softvere već deset godina održava "krajnje nevjerodostojna firma Nirvana iz Zagreba".

- Dok sam bio na čelu skupštine zalagao sam se za to da softvere radi i održava Vojnotehnički institut. Taj je institut potpisao s lutrijom ugovor o suradnji pa možda nekome to sad smeta - kaže Đukanović. Arsen Dobrota, direktor Nirvane, kaže da njegova firma proizvodi softvere za lutriju za cijelu regiju.

-  Ali lutriju Srbije vodi amaterska ekipa koja ovaj skandal želi iskoristiti da oblati mene i moju tvrtku zato što neovlašteno koriste moj softver, a zbog čega protiv njih podižem tužbu. Naš softver koristi se na serverima, ali ne na televizijskim ekranima. Televizijski softver radi netko drugi  - rekao je Dobrota za N1. 

Nemoguće izvlačenje: Policija i tužitelji istražuju loto incident 

Tužiteljstvo u Beogradu je naredilo policiji da istraži izvlačenje lota. Policija mora prikupiti činjenice kako bi se vidjelo da li postoji eventualna kaznena odgovornost.

- Bez obzira na funkciju odgovarat će oni koji su eventualno krivi. Kad je u pitanju državna lutrija svjesni smo da je ovaj slučaj uznemirio građane te ćemo na vrijeme javnost obavijestiti o rezultatima istrage - rekli su tužitelji. 

Podsjetimo, prva tri broja su izvučena regularno, a onda je na red došao četvrti broj. Iako je izvučen broj 27 na ekranu je pisalo  21. Također, na ekranu se tada vidio i broj natjecatelja koji su pogodili pet brojeva, iako su bila izvučena samo četiri broja. Voditeljica se sasvim smotala, a sa strane su joj sugerirali da su izvukli pet, a ne četiri broja. 

Tada je na red konačno došla i peta kuglica. Iz bubnja je izvučen, gle čuda, broj 21. Nakon toga je na ekranu pisalo da su izvučene same 27-ice. Grafika je onda nestala i konačno su se pojavili brojevi redom kako su izvučeni.

<div> <iframe width="504" height="321" src="https://www.youtube.com/embed/uUBKrXRQG3U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> </div>
Komentari (122)
  • koliko su naši iz HL obrazovaniji i puno kvalitetnije odrade posa šta se tiče tih stvari. Nemoš ih skužit uopće...

    29. 7. 2015,   13:17
  • Nikad više loto listić neću uplatiti!

    29. 7. 2015,   14:34
  • auuhh ovi su ga bas pretjerali s namjestanjem ,ajd 1 greska mala malo tko bi primjetio al voditeljica sumljiva nezna ni koje brojeve da kaze ni kolko je izvuceno , grafika totalni haos nezna se ko pije a ko placa ,al i šlag na kraju izadje bas broj 21 hahahahha

    29. 7. 2015,   13:13