Obavijesti

Promo sadržaj

Nemojte patiti zbog zatvora jer postoje prirodna rješenja

Nemojte patiti zbog zatvora jer postoje prirodna rješenja
2

Najveći uzrok nemogućnosti pražnjenja je prehrana s premalo vlakana. Pomažu laksativi, no treba koristit one koji ne izazivaju navikavanje

Čak 30 posto stanovnika razvijenih zemalja povremeno pogađa nemogućnost pražnjenja ili otežano pražnjenje crijeva. Za zatvor je najčešće zaslužan moderan način života - užurbana svakodnevica puna stresa, sjedilački poslovi te velike količine prerađene hrane na jelovniku. Problem zatvora nije prisutan samo kod odraslih, od njega znaju patiti i stariji, manje pokretni ljudi, trudnice kao i mala djeca. Uz njega se često veže i nastanak hemoroida kao rezultat pretjeranog naprezanja prilikom obavljanja nužde te tvrda stolica.

Ponavljajući problem

Opstipacija odnosno zatvor se može dogoditi uslijed putovanja, jednolične prehrane, izloženosti stresu i vrlo je česta pojava. Problem nastaje kada je opstipacija više pravilo nego iznimka. Javljaju se neugodni simptomi kao što su osjećaj punoće i napuhnutosti, oslabljen apetit, općenito neugoda u cijelom probavnom sustavu. Važno je naglasiti da se tada tijelo ne rješava toksina što može dovesti do opće slabosti i umora.

Kako riješiti opstipaciju?

Rješavanje opstipacije trebalo bi započeti promjenama životnih navika – u prehranu uvesti čim više hrane bogate vlaknima te se svakodnevno kretati kako bi se crijeva potaknula na rad. Također su na tržištu dostupni različiti preparati koji olakšavaju pražnjenje. Takvi proizvodi se zovu laksativi i dijele se po svom načinu djelovanja. Kod izbora treba pripaziti te izabrati nešto što neće izazvati navikavanje, bolne grčeve u crijevima i što je sigurno za upotrebu.

Mother measuring temperature of little girl with red pimples. Ch


Sastojci sigurni za korištenje

Jedan od sastojaka koji se može naći u dodacima prehrani za pražnjenje je laktuloza – ona nepromijenjena dolazi do crijeva, tu privlači vodu na sebe, omekšava stolicu te olakšava pražnjenje.  Laktuloza je sigurna za korištenje, čak i kod djece i izvrstan je izbor za pomoć kod pražnjenja crijeva. 

I pomoć iz prirode je uvijek dobrodošla, a jedna od najpoznatijih prirodnih namirnica koje potiče zdravu probavu je svakako – šljiva. Razlog tome  je činjenica što je šljiva bogata vlaknima koja potiču probavu, ali i ostalim korisnim vitaminima i mineralima. 

Magnezij je još jedan od sastojaka koji ima pozitivno djelovanje na probavu i za kojim često posežemo. Magnezij osim što ima slični efekt kao laktuloza zbog privlačenja vode, on uz to još i opušta mišiće te se opušta i crijevo, a što može uvelike olakšati probavu. 

Potražite Prunulac u ljekarnama

Prunulac tekući dodatak prehrani za djecu i odrasle je jedini pripravak koji sadrži sva tri sastojka: laktulozu, šljivu i magnezij. Laktuloza doprinosi ubrzanju prolaska sadržaja kroz crijevo. Blagotvorni učinak se postiže uzimanjem pojedinačne porcije od 10 g laktuloze dnevno. Proizvod je zbog prirodnih sastojaka koje sadrži blag, ali i vrlo efikasan

Prunulac mogu koristiti djeca već od 3 godine kao i odrasli. Vrlo je ukusan, a konzumira se jednom dnevno. Učinak se može očekivati u periodu između 24 i 48 sati. Ne izaziva navikavanje te je po potrebi siguran i za duže ili češće korištenje. Ako imate problema sa zatvorom – Prunulac je odličan izbor. Prodaje se u ljekarnama ili ga možete naručiti OVDJE

Za dodatne informacije posjetite službene stranice www.pharmoval.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini