Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Neopravdani izostanci: Kazna za šest saborskih zastupnika

Najviše zastupnika, 27, izostalo je u lanjskom prosincu i srpnju, 26, a najmanje u travnju ove godine, kada je izostala samo zastupnica Bruna Esih (NZH)

Šestero od 151 zastupnika neopravdano je u rujnu izostalo sa skupne sjednice Hrvatskog sabora, a najviše su, po tri dana, izostali Mostov Slaven Dobrović i nezavisni Željko Glasnović, pa će im mjesečni paušali biti umanjeni za po 450 kuna.

Od šest dana, koliko je Sabor skupno zasjedao, dva je izostao nezavisni Željko Lacković, a po jedan Ana-Marija Petin (HSS), Božo Petrov (Most) i nezavisni Marko Vučetić, pa će im paušali, koji iznose 1500 kuna, biti umanjeni za 300, odnosno za po 150 kuna.

Osijek: Stručna konferencija za HDZ-ove župane, gradonačelnike i načelnike NEKA RJEŠAVA SVOJU KUĆU Plenković o Bernardiću: To su izjave slabog čelnika SDP-a

Novčano kažnjavanje zastupnika zbog neopravdanih izostanaka ušlo je u drugu godinu, s time se krenulo od lanjskog srpnja na poticaj Mosta.

Najviše zastupnika, 27, izostalo je u lanjskom prosincu i srpnju, 26, a najmanje u travnju ove godine, kada je izostala samo zastupnica Bruna Esih (NZH).

SUDOVI, DORH, POLICIJA Kako nestaju sudski spisi? To je 'hrvatski Bermudski trokut'

Zastupniku se izostanak opravdava ako je bio bolestan, što mora potvrditi liječnik, ako je imao smrtni slučaj u obitelji, ako se morao odazvati sudu ili biti na društvenim, političkim i inim skupovima na koje je pozvan.

Opravdava mu se i izostanak zbog sudjelovanja na sjednicama općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština.

Komentari (20)
  • Kakva je to kazna nije placu ni zaradio skinut ce novac koji nije zarađen hahaha

    6. 10. 2018,   08:50
  • Prde nam u face i svi sute.. Samo ne dolazite u Sabor podrzavam politicare!! Pravite budale od Hrvata, mi to volimo!

    6. 10. 2018,   08:38
  • Izostanci , možda kao Vaso podižu kredite i ulažu u fondove jer imaju informacije iz prve ruke da idu gore !

    6. 10. 2018,   08:43