Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Neovisni za Hrvatsku i HSP još nisu tražili ni termin u DIP-u

Iako su u Saboru u ponedjeljak prijepodne predstavili listu nisu je predali u Državno izborno povjerenstvo niti su tražili termin. No svima koji žele u izbornu utrku 26. svibnja, rok za predaju lista je utorak u ponoć

Iako su u ponedjeljak prijepodne predstavili Neovisni za Hrvatsku i HSP predstavili zajedničku listu ona do sada nije predana u Državno izborno povjerenstvo. Kako se može čuti iz DIP-a oni još nisu tražili ni termin.

Hoće li na izbore sa svojom neovisnom listom izaći europarlamentarka Marijana Petir ovisi o tome hoće li prikupiti 5000 potpisa. Stranke i neovisne liste koje se žele svoju snagu testirati na izborima za Europski parlament, kandidacijske liste trebaju predati do utorka u ponoć. 

Zagreb: Predstavnici Stranke rada i solidarnosti predali DIP-u kandidacijske liste za EU parlament BANDIĆ PREDAO LISTU 'Ako ne zatomimo stranačke interese, nema sreće za nas'

Danas se još očekuje predaja zajedničke liste Radničke Fronte i Socijalističke radničke partije (SRP), Pokreta za modernu Hrvatsku i Hrvatske stranke reda. Državno izborno povjerenstvo danas radi do 20 sati. 

Zagreb: Hrast s partnerima predao liste za EU izbore RUŽA TOMAŠIĆ 'Imamo najbolju listu, ljudi sad imaju za koga izaći na izbore'

Sutra će liste primati od 9 do 24 sata. Za srijedu je najavljena predaja lista Živog zida, Mosta, a termine imaju stranka Blokirani-deblokirajmo Hrvatsku, Snaga, nezavisna lista Mislava Kolakušića, SDSS Milorada Pupovca, ali u Demokratski savez Srba čiji je zamjenik predsjednika Srđan Milaković koji od 2017. želi postati novi vođa Srba u Hrvatskoj. Ranije je izjavljivao kako su srpski birači siti SDSS-a, Milorada Pupovca i njihove političke trgovine. 

Komentari (44)
  • Na ove kao i na svake druge izlaze samo placenici partija

    8. 4. 2019,   20:00
  • Kak to da je Bruni netko dojavio da joj je lista nepravilno ispunjena? I kak to da ide sa Starčevićem a busala se kak idu samostalno? Samo nedostaje pečat javnog bilježnika!

    9. 4. 2019,   11:54
  • obzirom je esih jedina osoba u 28 godina hrvatske države koja nije uspjela obraniti doktorat iz povijesti, briselska plaća joj je prijeko potrebna. stoga je i prva na listi. podržimo ju!

    8. 4. 2019,   22:16