Obavijesti

News

Komentari 14

Nepokretna je, a želi biti kao Barbie i na to troši bogatstvo

Nepokretna je, a želi biti kao Barbie i na to troši bogatstvo
6

Finkinja Katariina Koskiranta (26) ima ozlijeđenu kralježnicu zbog čega niže od brade ne osjeća ništa. No, to ju nije spriječilo da postane prva "kvadriplegična Barbie"

VIDEO

Žena koja je, nakon što ju je u djetinjstvu udario auto, ostala paralizirana od vrata na dolje, počela se odijevati poput Barbie. Na taj način drugim ljudima s raznim oblicima invalidnosti želi pokazati kako je sve moguće. 

Finkinja Katariina Koskiranta (26) ima ozlijeđenu kralježnicu zbog čega niže od brade ne osjeća apsolutno ništa. No, to ju nije spriječilo da postane prva "kvadriplegična Barbie" na svijetu.

- Moj život se promijenio kad mi je bilo devet godina. Zato sam sada stavila slike na internet kako bi inspirirala i druge ljude koji imaju slične probleme. Odbijam vjerovati da više neću hodati - kaže djevojka koja sebe sada naziva Jasmin Britney. 

Djevojka provodi sate na šminkanje i oblikovanje frizura kako bi što više nalikovala Barbie ili zvijezdama poput Briney Spears, piše Daily Mail. U protekle je dvije godine na to potrošila više od 100.000 kuna. 

- Meni to daje nadu da bi se jednog dana mogao dogoditi preokret i želim da i drugi nikad ne izgube nadu - kaže Jasmin. 

Sređivanje i odijevanje poput Barbie nisu joj jedina zanimacija jer Jasmin radi i u dobrotvornim organizacijama za pomoć kvadriplegičarima. 

- Volim i Britney i Barbie. I jedna i druga pomogli su mi u najtežim trenucima života i zato sam odlučila izgledati poput niih. U kolicima nosim šminku, visoke potpetice. Opsjednuta sam cipelama, što su više, to bolje - priča Jasmin koja je svjesna da možda u tim cipelama nikad neće hodati, ali to ne znači da ih ne može nositi i skupljati. 

Ona kaže da je 7. ožujka 1998. krenula kupiti Spice Girls lizalice. Prelazeći cestu na nju je naletio automobil. Njegov vozač je u tom trenutku slao SMS poruku, a policiji je govorio kako ništa nije mogao učiniti da nesreću spriječi. 

Od tog dana Jasmin se promijenio život. Njeno tijelo je ranjeno, ali volja za normalnim životom i snaga, čini se, nikad ju neće napustiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa