Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nepoznati počinitelj već 3 dana razbija vrata na zgradi SDP-a

None Foto: Igor Soban/PIXSELL

S obzirom na ovakvu učestalost napada na zgradu u Vinkovcima, sljedeće što možemo očekivati jest da će nam ju zapaliti ili nešto još gore, poručili su iz vinkovačkog SDP-a

Nepoznati počinitelj u srijedu je drugi je put u tri dana razbio staklenu stijenu na ulazu u zgradu vinkovačkog SDP-a, potvrdili su iz te stranke, ističući kako su takvom vandalskom napadu bili izloženi 18. studenoga, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., kada im je također razbijeno staklo na ulazu u zgradu.

- Nakon što je na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara razbijeno staklo na SDP-ovim prostorijama, što je posebno groteskno jer je sredinom 90-ih u tim prostorijama nekoliko godina boravila 204. vukovarska brigada, ponovno su razbijene prostorije SDP-a. Inače je 204. brigada bila u SDP-ovim prostorijama jer im nitko osim vinkovačkog SDP-a nije htio dati prostor u kojem mogu imati svoje sjedište, što je jedna posebna priča koje se današnji super domoljubi ne žele sjećati - ističu iz vinkovačkog SDP-a.

 Ocjenjuju kako je u cijeloj državi, a u Vinkovcima još izraženije stvorena klima da se napada sve one koji se ne uklapaju u neko 'novokomponirano državotvorno domoljublje' one koji upozoravaju da su nenormalne stvari i postupci nenormalni, a ne normalni, okruženje u kojem pristojni ljudi već polako dižu ruke od sudjelovanja u društvenim procesima koji oblikuju i unaprjeđuju hrvatsku državu.

- S obzirom na ovakvu učestalost napada na SDP-ovu zgradu u Vinkovcima, sljedeće što možemo očekivati jest da će nam zapaliti zgradu ili nešto još gore. Ostaje nam uzdati se u institucije pravne države kako će nas zaštiti - poručuju iz vinkovačkog SDP-a.

 

Komentari (26)
  • Možda je ljut jer nema afera

    21. 11. 2019,   22:15
  • Postaviti kamere visoke rezolucije.

    21. 11. 2019,   21:42
  • TOLERANCIJA nije samo rijec. To je cjela zivotna filozofija u jednoj rijeci, koja se odnosi na sve segmente zivota, pa tako i politiku i ideologiju, bez obzira sto politika i ideologija stvarno jesu. IDEOLOGIJA - kost koja se daje narodu da je glodje, da cim kasnije shvati ili uopce ne shvati da je je prevaren i opljackan, a ako ipak shvati, onda dobije novu ideologiju. POLITIKA -niz aktivnosti kojima se privatni financijski interesi proglasavaju drzavnima i nacionalnima. Ali vratimo se na toleranciju. Pogledajmo svi sebe u ogledalo, i ako smo u stanju, zavirimo u najtamniji dio svoje duse. Tek ako smo iskreni barem prema sebi samima, i ne nadjemo sebi nijednu zamjerku ili manu, i potpuno smo sigurni i da ih ni nama nitko drugi ne moze naci, tek onda imamo puno moralno i ljudsko pravo upotrebljavati ruzne rijeci ili recenice da bi opisali, ili definirali neku drugu osobu,,, i sve ostalo nama strano ili neprihvatljivo. Ne treba zaboraviti ni onu staru izreku po kojoj cete najlakse saznati kakva je netko osoba slusajuci ga kako govori o drugima. Slobodno se morete kladiti da je to tocno, jer se tu u stvari radi o prepoznavanju vlastitih osobina u drugim ljudima, a o ideologijama i politickim pripadnostima da se i ne govori.

    21. 11. 2019,   19:05