Obavijesti

News

Komentari 75

Neprihvatljivo je da bošnjačka politika ne osudi napad u Stocu

Neprihvatljivo je da bošnjačka politika ne osudi napad u Stocu

Meni je zaista neprihvatljivo da se dogodi napad na državnu osobu i da se baš ništa ne poduzima, te da nijedna politička stranka iz bošnjačkog establišmenta to ne osudi, rekao je Petrov

VIDEO

Dopredsjendik Vlade RH i budući predsjednik Sabora Božo Petrov posjetio je Stolac i osudio incidente koji su doveli do prekida izbora u tom gradu, gdje je kandidat za načelnika Salmir Kaplan, inače bivši federalni ministar kulture, fizički napao i ozlijedio predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Ivana Perića, nakon čega su izbori prekinuti.

-Meni je zaista neprihvatljivo da se dogodi napad na državnu osobu i da se apsolutno ništa ne poduzima, te da nijedna politička stranka iz bošnjačkog establišmenta to ne osudi, nego se stvara jedan medijski pritisak u kojem se nasilnik pokušava okarakterizirati kao žrtva, rekao je Petrov.

Uz Petrova Stolac su danas posjetili i ministar vanjskih poslova Hrvatske Miro Kovač, veleposlanik RH u BiH Ivan Del Vechtio i saborski zastupnik Nikola Grmoja, dok su ''bh. stranu'' predstavljali načelnik općine Stolac Stjepan Bošković, dopredsjednik Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mladen Bošković, nositelj liste za Općinsko vijeće Stolac Kazimir Raguž i zastupnik u hrvatskom Saboru iz dijaspore, Stočanin Željko Raguž.

Nakon razgovora o aktualnim događanjima u ovoj općini, odnosno o prekinutom izbornom procesu protekle nedjelje, Petrov je kazao novinarima kako su događanja na dan izbora u Stocu posljedica višegodišnje politike koja se vodi u BiH, te naglasio kako su Hrvati u BiH diskriminirani, a njihova konstitutivnost “postoji samo na papiru''.

-Hrvatska će uvijek dati podršku svim Hrvatima u BiH, ali se neće miješati u unutarnje dogovore političara u BiH. Mi smo ovdje došli dati podršku da se od Stoca ne pravi neki presedan, mi želimo da se poštuju međunarodne norme i da se također međunarodne institucije uključe, uz poštovanje ustavno-pravnog poretka u BiH. Želimo da se dogode izbori u Stocu, ali na onaj način na koji je to zajamčeno vladavinom zakona i prava, kazao je Petrov, koji želio komentirati druge teme.

Sličnog je mišljenja i ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Miro Kovač, koji je osudio prošlotjedne nemire u Stocu, a za njega je neprihvatljivo da za to nitko nije odgovarao.

-Vidio sam u tisku da se piše kako Stolac mora pasti. To je zaista neprihvatljiv govor u jednoj demokratskoj BiH. Želimo BiH koja se dobro razvija i ide prema Europskoj uniji, a Hrvatska podržava taj njen put, kazao ej Kovač, dodajući kako ne zna za navodne regularnosti od strane Hrvata tijekom izbora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.