Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nesreća kod Karlovca: U naletu automobila preminuo biciklist

Ozlijeđeni 63-godišnjak je na putu do bolnice preminuo, a policija je vrlo brzo došla do vozača koji je skrivio nesreću. Imao je 1,33 promila alkohola

Pijani vozač (27) automobila udario je biciklista (63) i pobjegao s mjesta nesreće u četvrtak oko 20 sati u Mahićnu kod Karlovca. Ozlijeđeni 63-godišnjak je na putu do bolnice preminuo, a policija je vrlo brzo došla do vozača koji je skrivio nesreću. Očevidom su utvrdili da je 27-godišnjak upravljao automobilom karlovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem od 1,33 promila alkohola, te je zbog neprilagođene brzine i smanjene vidljivosti sustigao i automobilom udario bicikl kojim je u istom smjeru upravljao 63-godišnjak, koji je započeo skretati u dvorište.

- Očevidu je nazočio zamjenik županijske državne odvjetnice, a protiv 27-godišnjeg vozača nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava, dok u cilju utvrđivanja ostalih relevantnih činjenica slijedi daljnje kriminalističko istraživanje - priopćuje policija. 

Komentari (18)
  • Što policija čeka, po Osijeku biciklisti oduzimaju prednost vozačima na način da ne smanjuju brzinu već istom brzinom sa pješačke staze izljeću na zebru, ne silaze s bicikla na zebrama, pješaci isto tako idu i ne gledajući može li vozač pravovremeno zaustaviti vozilo, prelaze preko zebre prometnice, ne obazirući se na vozilo na cesti, bilo ono 1 m ili 3 m ispred zebre ili 5 m ispred zebre. A vozač kad pokupi takvu osobu uvijek dobije optužbu, nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti. Kako vozač može procjeniti hoće li pješak ili biciklista stati ili nastaviti kretnju, biciklisti voze se po zebrama, nebitno jel ona bez oznake staze ili ima crveni trak. Ali svima slušalice u ušima i mobitel u ruci.

    12. 9. 2019,   21:50
  • automobil naletio na biciklistu, ništa drugo nije rečeno! Čemu odmah komentari zebra, slušalice...jel to ono što viđate svakodnevno?

    12. 9. 2019,   23:47
  • A dobro. Il će naučit kako se ponaša u prometu ili će biti istrebljeni. U svakom slučaju dobro

    13. 9. 2019,   02:35