Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nesreća blizu Vrbovca: Vlak sa 68 putnika iskočio iz tračnica

None Foto: čitatelj 24sata 4

Na vlaku koji je prometovao na relaciji Zagreb - Osijek oštećene su dvije prednje osovine. Promet na toj željezničkoj trasi je u prekidu, a očevid traje...

Kod Vrbovca je jutros oko 7.30 brzi putnički vlak broj 783 iskočio iz tračnica. Prometovao je na relaciji Zagreb - Osijek, a u njemu je bilo 68 putnika. 

Na vlaku su oštećene dvije prednje osovine. Ozlijeđenih nije bilo. 

Vlak je sa zagrebačkog Glavnog kolodvora krenuo jutros u 6.54 i nije vozio prebrzo. Uzrok nesreće, prema prvim informacijama, bila je tračnica ostavljena preblizu pruge. 

Policijski očevid je u tijeku, a prijevoz putnika na dionici između Dugog Sela i Vrbovca organizirali su autobusima, stoji u priopćenju HŽ Infrastrukture.

Foto: čitatelj 24sata/Facebook

- Ovo je samo kulminacija u užasnog poslovanja i pružanja usluga HŽ-a prema putnicima. Vlakovi skoro svakodnevno kasne i putnici su konstantno frustrirani. Vjerujte mi to jako dobro znam, jer svakodnevno vlakom iz Koprivnice putujem u Zagreb vlakom, tvrdi čitatelj koji je bio u vlaku.
 

Komentari (96)
  • Brzi vlak u Hrvatskoj??

    21. 10. 2018,   10:03
  • Grunf, bi im zavidio na Kvaliteti vlakova.Nešto u smislu ako vozi znači da ne stoji.;)

    21. 10. 2018,   10:08
  • Bas sam nedavno slusao u vlaku jednog starijeg HZ djelatnika koji je pricao o tome kako se radovi na pruzi obavljaju jako nekvalitetno. HZ je pun nestrucnih uhljeba i kako kaze covjek, pitanje je dana kad ce se desit tragedija. Kasnjenja, prokisnjavanja, aplikacija za karte koja krade novac - nista ne funkcionira

    21. 10. 2018,   10:10