Obavijesti

News

Komentari 637

Nestala bista Ive Lole Ribara: Vandali obezglavili spomenik

Nestala bista Ive Lole Ribara: Vandali obezglavili spomenik
11

NA METI VANDALA: U prvih mjesec dana od postavljanja dva puta su je išarali i na njoj crtali ustaška obilježja, a danas je bista - nestala. Policija istražuje slučaj

VIDEO

Bista partizanskoga narodnog heroja Ive Lole Ribara ukradena je u nedjelju s postolja spomenika iz parka u Prilazu baruna Filipovića u Zagrebu, potvrdila je Policijska uprava zagrebačka. 

Policija navodi kako je bista ukradena rano u nedjelju, a o njezinu nestanku dojavili su građani u 14,45 sati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vandali na djelu: Bista Ive Lole Ribara ostala bez glave Reporterka: Monika Menčik

Posted by 24sata on Sunday, 4 March 2018

Prikupljene informacije o bisti policija će objaviti u ponedjeljak.

Bistu Ive Lole Ribara u park u Prilazu baruna Filipovića ponovno je postavio u listopadu 2017. zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon što je početkom 90-ih skinuta sa svog postolja. 

Nedugo nakon toga pokrenuta je inicijativa Kluba zastupnika Neovisni za Hrvatsku za uklanjanjem biste, zajedno s Bandićevim amandmanom, kojim je pristao na preispitivanja procedure o postavljanju biste koju je sam svečano otkrio.

Početkom prosinca odlučeno je da Ivo Lola Ribar ostaje u parku jer zastupnici zagrebačke Gradske skupštine nisu prihvatili inicijativu stranke Neovisnih za Hrvatsku.

U dva navrata, bista je bila uništena grafiterskim sprejem, no brzo je očišćena. 

Ivo Lola Ribar rođen je u Zagreb 1916., a poginuo na Glamočkom polju u BiH 1943. Za vrijeme studija pristupio je komunističkoj omladini te 1937. vodio omladinsku komisiju CK KPJ, a od 1937. je i tajnik CK SKOJ-a i na toj dužnosti ostao je sve do svoje smrti. Kao član CK KPJ i Vrhovnog štaba sudjelovao je u organiziranju partizanskoga pokreta. Bio je jedan od najbližih suradnika Josipa Broza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 637
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa