Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nestale im sve mačke, susjed od njih 'šiva' prsluke i majice?

None Foto: 24sata/ilustracija 4

Uprava za tržnice u Leipzigu je potjerala i prijavila trgovca koji je prodavao veste od mačje dlake. Tvrdio je kako ju dobiva od veterinara te da odjeću sam šiva i izrađuje

Moja supruga Nadine (32) je na tržnici u Leipzigu kupovala vestu. Jedan joj je trgovac ponudio odjeću od mačje dlake. Šokirala se. Rekao joj je čak kako za jednu vestu s dugim rukavima treba 18 mačaka, ispričao je odvjetnik Steffen Soult (43) za njemački Bild. Isto je potvrdio i reporterki Bilda. Njoj je nudio vestu za koju je tvrdio da ju je sašio prošli tjedan. Na pitanje otkuda mu krzno mačaka, odgovorio je kako ga dobiva od veterinara. Kada mu se novinarka predstavila, promijenio je priču. Tvrdio je kako je odjeća napravljena od ovčje vune i krzna kunića. 

Uprava za tržnice u Leipzigu je odmah intervenirala. Trgovca su potjerali i prijavili. Objašnjavaju kako je od 2008. prodaja odjeće od mačje i pseće dlake u Europskoj uniji zabranjena.

'U našem kraju su zadnjih godina nestale mačke'

Reporteri Bilda su posjetili kraj u kojem živi spomenuti trgovac. Zajedno sa ženom i sinom stanuje u zabačenoj kući u šumi u blizini Kölna. Imaju veće zemljište na kojem se nalaze i cirkuska kola. Kuću čuva pas, a zvono visi na stablu. Romana M. su zatekli ispred kuće. Priznao im je kako odjeću radi od mačje dlake, ali je i dodao kako ih se to ne tiče. Naglasio je i kako na 'lageru' ima još dlake za najmanje četiri veste. Objasnio je i da sam ima dvije mačke ali, kaže kako, kada one uginu, od njih neće napraviti odjeću nego će ih pokopati.  

U obližnjoj veterinarskoj stanici kažu kako odjeću koju on prodaje nikada nisu vidjeli niti su mu dali dlaku mrtvih mačaka. 

Susjedi pak pričaju kako je Roman M. čudan i kako nitko s njim u selu ne razgovara. Objašnjavaju i kako su zadnjih godina u mjestu nestale brojne kućne mačke.  

Komentari (43)
  • Nevjerovatno na koje sve ideje dolazi ljudski um radi profita. Ovo je toliko morbidno , a te veste ne bih obukla ni da mi ih netko pokloni i za to plati.

    7. 10. 2011,   07:57
  • Kao da živimo u kamenom dobu pa moramo oderati životinje da se odjenemo... Trebali bi prodavati uz bundice i veste od životinja toljage kao dodatni modni detalj.

    7. 10. 2011,   09:25
  • nisu mačke ni psi koji su na ulici krivi što su na ulici nego ljudi koji se nisu adekvatno brinuli i kad im kućni ljubimac dosadi, oni ga izbace, i tako se nagomilavaju kućni ljubimci lutalice... i psi ne napadaju iz čista mira "nevine" ljude, napadaju jer, evo, opet ponavljam, njihovi retardirani vlasnici se ne brinu adekvatno, i maltretiraju životinju. ljudi, malo razmislite prije nego što bacate takve glupe komentare koji nemaju veze s mozgom. hvala

    7. 10. 2011,   09:17