Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nestalo struje u Londonu: Vlakovi stali, semafori ne rade

Glavni grad Engleske ostao je bez struje danas nakon što su dva generatora električne struje prestali raditi. Iako je kvar uklonjen u Londonu je nastao pravi kaos. Vlakovi su stali, semafori su prestali raditi.

Veliki nestanci struje pogodili su dijelove Engleske i Walesa, javljaju tamošnji mediji. Pogođen je i London, a nestanak struje zahvatio je i semafore i vlakove. U željezničkim uslugama u Londonu zabilježene su odgode i otkazivanja, prenosi Guardian.

Daily Express javlja kako je nestanak struje izazvao kaos u prometu te da vlakovi stoje. Sve to dogodilo se za vrijeme prometne špice zbog čega je tisuće građana zapeli u podzemnoj željeznici. Londonska prometna tvrtka upozorila je građane da zbog semafora budu oprezni u prometu. Na sjeverozapadnom dijelu države zahvaćeno je oko 26.000 kućanstava, a među najgore pogođenima su Stockport i Cumbria, prenosi Telegraph. Prije pola sata oglasila se i tvrtka koja je zadužena za struju u Londonu. Na društvenoj mreži napisali su kako je uzrok kvara dva generatora električne energije koji su prestali raditi ali kako je kvar sada uklonjen. 

Komentari (12)
  • Ma kakva to dva generatora napajaju grad?! Prica za trogodišnjake. Bilo je tu nesto više, ali ne žele reci...

    9. 8. 2019,   20:51
  • Kod nas vlakovi svakako stoje bez obzira bilo struje ili ne....

    9. 8. 2019,   20:11
  • Pa zar se to može dogoditi i prepamentnim i prepotentnim Englezima? Onda nikakvo čudo kad se to često događa kod nas.

    9. 8. 2019,   20:51