Obavijesti

News

Komentari 18

Nestao je sa 723 svinje: Uhitili su ga nakon godinu dana bijega

U međuvremenu je brisan iz registra građana te je ostao bez prebivališta u Hrvatskoj, a pod blokadom je i pet stanova u Babonićevoj ulici do kojih je, uvjereno je tužiteljstvo, protupravno došao...

VIDEO

Nakon više od godine dana bijega, točnije od kolovoza 2017. kada je preprodao 723 svinje koje mu je Vajda, temeljem ugovora o kooperaciji, dala za tov, dolijao je prevarant Igor Vuković (38). 

Vuković je 19. rujna završio u remetinečkom zatvoru. Za njim je na snazi bilo više tjeralica zbog šarolikog spektra (ne)djela, a osim što je pred njim sad niz suđenja, prvo je otpočeo s odsluženjem zatvorske kazne zbog pravomoćnih presuda otprije nekoliko godina, javlja Jutarnji list

U međuvremenu je brisan iz registra građana te je ostao bez prebivališta u Hrvatskoj, a pod blokadom je i pet stanova u Babonićevoj ulici do kojih je, uvjereno je tužiteljstvo, protupravno došao.

Vuković je lanjskog ljeta došao pod lupu javnosti kad je procurila vijest o nestanku Vajdinih svinja, vrijednih više od 1,6 milijuna kuna, s njegove farme u Desnoj Martinskoj Vesi. 

Kriminalisti su nakon desetak dana, uz pomoć građana, locirali tek 195 svinja na istoku Hrvatske. Ostale još nisu pronađene, a istraga i dalje traje. Osim Vukovića, sumnja je bačena i na njegove pomagače Šteficu Vincek, Željka Jakušića, Gordanu Kolunžiju i Milu Gvojića koji je otkupio 195 komada, a hoće li doći do optuženja i povrata 1,1 milijuna kuna za koliko je još Vajda oštećena, doznat će se uskoro.

Vuković iza sebe ima već desetak osuđujućih presuda, a treba se susresti s optužbama zbog niza kaznenih djela, od prevara do krivotvorenja, donosi Jutarnji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"