Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Netanyahu je naredio nastavak silovitih napada u Pojasu Gaze

None Foto: pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je u nedjelju da je naredio izraelskim obrambenim vojnim snagama da nastave sa silovitim napadima na militante u Pojasu Gaze

Jutros sam naredio IDF-u (izraelske obrambene snage) da nastave sa silovitim napadima na teroriste u Pojasu Gaze i također sam dao naputak da se snagama oko Pojasa Gaze pošalje pojačanje u vidu tenkovskih, topničkih i pješačkih snaga - rekao je Netanyahu koji također obnaša dužnost ministra obrane.

Israel's PM Netanyahu briefs the media in Brussels | Autor: FRANCOIS LENOIR Foto: FRANCOIS LENOIR

Raketa ispaljena iz Gaze ubila je izraelskog civila u nedjelju, a dva palestinska napadača poginula su u izraelskom napadu.

Ovo je najozbiljnija prekogranična eskalacija nasilja studenoga i nema nikakvih znakova da se razmišlja o primirju. 

Israeli airstrikes in Gaza EKSALIRAJU NAPADI Novi val nasilja u Gazi: Majka s bebom ubijena u udaru Izraela

Hamas i Islamski džihad od subote su ispalili više od 400 raketa na izraelska sela i gradove, priopćila je vojska.

Izrael je odgovorio tenkovskim granatama i zračnim udarima na oko 200 meta u Gazi.

Komentari (31)
  • koji oduran monstrum fašista i ubojica...svijet treba zaustaviti nasilje židova nad ženama djecom...ukloniti ljude sa položaja ovakvog izgleda i ubilačkog divljačkog pogleda...smrtt fašizmu fašizam živi punim plućima i umjetnoj tvorevini izraelu...

    5. 5. 2019,   17:14
  • Ne kužim Židove, barem su oni zlo prošli, zakaj sad to rade drugima.

    5. 5. 2019,   15:10
  • Cionistički fašisti nikako da shvate da neće biti mira dok jedan narod drže u koncentracijskom logoru i ubijaju na svakodnevnoj bazi. Ne opravdavam raketiranja koja provode pripadnici Hamasa, ali ih shvaćam. Punih 70 godina jedan narod se nalazi u getu. Sjećamo se priča o jadnim Židovima koji su živjeli u varšavskom getu i kako su podigli ustanak za oslobođenje ubijajući njemačke okupatore. Pa kada su nacisti sravnili varšavski geto sa zemljom onda smo svi morali plakati. Sada potomci tih Židova to isto rade palestincima, arapima. Strpali ih u geto, određuju koliko će hrane, vode i lijekova dobiti, a kada se Arapi pobune i raketiraju izraelska naselja onda upotrebe sve što imaju od naoružanja i bez ciljanja gađaju Gazu sa jednim ciljem: da ubiju što više palestinaca. Zaboravlja Bibi jednu stvar: Niti jedan nasilnik, niti jedan zlotvor nije pobijedio. Neće ni cionistički Izrael.

    5. 5. 2019,   14:02