Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Netko truje pse na Marjanu? 'Ovako to izgleda na početku...'

None Foto: screenshot/facebook 2

Vlasnica otrovane kujice kojoj se veterinar bori za život objavila je uznemiravajući video na kojem se vidi kroz kave patnje prolazi njen kućni ljubimac koji je pojeo otrov koji djeluje na njegov živčani sustav

Cjelonoćna borba. Ovako izgleda kad je u predahu između napada. Četiri napada u četiri sata u trajanju od po pola sata. A onda je ovo predah. Onaj tko je bacio otrov / poljoprivredni insekcitid je znao što radi i koje su posljedice. Pet sati ujutro i ja samo mogu gledati, maziti, govoriti da je volim i plakati - napisala je vlasnica na svom Facebook profilu u ponedjeljak rano ujutro nakon što je probdijela noć uz svog otrovanog psa, kujicu Leah.

Ona je pojela nekakav otrov koji djeluje na živčani sustav psa, na splitskom Marjanu u nedjelju poslijepodne. Vlasnica je objavila i potresni video epileptičnog napada. 

-  Danas popodne otrovana Leah. Evo ovako izgleda na početku. Molim da mi se javi ako još netko ima otrovanog psa. Opet Marjan, druga lokacija. Vrlo vjerojatno male crvene kao bobice od goi – napisala je vlasnica u nedjelju navečer uz video psa koji se nekontrolirano trza. 

Potresan video:

Danas popodne otrovana Leah. Evo ovako izgleda na pocetku. Molim da mi se javi ako jos netko ima otrovanog psa. Opet Marjan, druga lokacija. Vrlo vjerojatno male crvene kao bobice od goi.

Posted by Natasa Krstulovic on Sunday, 17 February 2019

Leah je otrov pojela na južnoj strani Marjana. Ona je drugi otrovani pas u park šumi. Prije nje otrovan je jos jedan pas, ali na sjevernoj strani, no i on je preživio.

Komentari (35)
  • Zlocin za dugotrajni zatvor, ali vlasnici pasa, pogotovo "opasnih", vodite pse na povodcu i skupljajte drek za njima, ne samo na Marjanu, nego na cijeloj kugli zemaljskoj

    18. 2. 2019,   09:19
  • Pokušao sam nekoliko puta objasniti vlasnicima pasa koji ih vode u šetnju i puštaju s povodca i bez brnjice na prostorima koji su izričito zabranjeni za takve poduhvate (dječja i sportska igrališta i slično) no u 90% sliučajeva je potpuno nerazumijevanje. Oni ne shvaćaju da je to i za dobrobit njihovih pasa jer dok je na uzici i s brnjicom ne može bez njihovog nadzora pojesti nikakvu otrovanu tvar. A ujedno jako dobro vide kad im se pas istovari. Ovako ga puste, pas obavi to što treba 50 m od vlasnika, ovaj "nema pojma" da se istovario i ne pokupi usred igrališta nagaznu minu, ali zaboravlja da njegov umiljati peso može pojesti sve na što naiđe, pa i otrovani komad mesa ili što već ovi ostavljaju. Dakle, kladim se da je pas bio bez brnjice i da je slobodno skakutao po šetnici. Osim trovača odgovorni su i vlasnici jer se ni oni ne drže reda i zapravo ne vole svoje pse kad ih puštaju na milost i nemilost trovača. A dovoljno je držati se propisa o držanju pasa. Ovi mogu potrovati sve živo psima neće biti ništa ako imaju odgovornog vlasnika. Ove pse ubija neodgovornost vlasnika.

    18. 2. 2019,   09:28
  • Ubili i otrovali bi i ljude,ali boje se zatvora,inače bi.

    18. 2. 2019,   09:14