Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nevin bio u zatvoru 22 godine: Utvrdili su da je svjedok lagao

None Foto: YouTube 3

SAD: David Ranta je osuđen za ubojstvo rabina jer je policija nagovorila svjedoka da ga prepozna i lažno svjedoći. Ranta je iz zatvora pušten nakon pune 22 godine...

David Ranta (58) Iz SAD-a je izašao iz zatvora nakon 22 godine. U zatvoru je bio jer su ga osudili za ubojstvo rabina. Sad je utvrđeno da je bio nevin, piše CBS news. 

Rabin je ubijen metkom u glavu 8. veljače 1990. godine. Ubio ga je muškarac koji je bježao nakon neuspjele pljačke. Ranta su za ubojstvo osudili 1991. godine. Dobio je 37 godina zatvora i to na temelju svjedočenja svjedoka koji ga je prepoznao. No utvrđeno je da je policija svjedoka ""istrenirala" da prepozna Rantu kao počinitelja. 

- Sada samo želim otići odavde. Osjećam se kao da sam pod vodom i plivam, osjećam se slobodno, preplavile su me emocije - rekao je Ranta u četvrtak kada su ga pustili iz zatvora. Najavio je da će tužiti policiju u New Yorku jer je nagovorila svjedoka da svjedoči protiv njega.

Komentari (40)
  • Po uspjehu policije prave se karijere i unapredjuju inspektori, nazalost ne rijetko preko ladja neduznih ljudi koji se u tom trenutku nekome nisu dopali.

    22. 3. 2013,   11:10
  • Daj Bože da čovjek poživi još jako jako dugo pa da uživa u onim novcima koje će dobit za odštetu!! Iako će nažalost teško vratit izgubljene godine!!

    22. 3. 2013,   11:10
  • nista cudno za policajce , pa i u nas to rade , barem slicno... bacaju aute u provalije i kasnje dolaze radit očevid jer im se placa intervencija... ali jadnog covijeka drzati 22godine u zatvoru...

    22. 3. 2013,   11:52