Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nevin odležao 17 godina zbog ubojstva roditelja

None Foto: Newsday 4

Martin Tankleff pušten je nakon 17 godina iz zatvora gdje je ležao zbog optužbe za ubojstvo roditelja Seymoura i Arlene 1988. godine

Po izlasku iz zatvora Martin se zahvalio svima onima koji su ga posjećivali i vjerovali u njega svih ovih godina uz poruku da je vjerovao kako će doći dan kad će on biti pušten iz zatvora. Martin je optužen da je 1988. godine ubio svoje roditelje u obiteljskom domu na Long Islandu.
On je tada imao 17 godina i pronašao je roditelje izbodene u kući. Tada je ispričao da se to jutro probudio jer je išao u školu i otkrio izbodena tijela svojih roditelja. Još onda je policiji rekao kako bi ubojica mogao biti tatin poslovni partner Jerald Steuerman koji je odbacio takve tvrdnje. Policija je tada Martinu slagala da se tata probudio iz kome i rekao da je upravo on ubojica nakon čega je Martin pod pritiskom priznao zločin koji nije počinio.
Odležao je 17 godina, a onda su detektivi ponovno otvorili slučaj i utvrdili da je ipak netko drugi ubio bračni par. Mladić je bio osuđen na 50 godina zatvora, a njegovo suđenje jedno je od prvih koje se moglo pratiti putem televizije.

Komentari (7)
  • unistili su mu zivot

    28. 12. 2007,   11:14
  • Tek nakon ovakvih primjera mnogima postaje jasno zašto je smrtna kazna ukinuta u mnogim zemljama. Zamislite da je bio osudjen na smrtnu. Već 7 godina bio bi pokojnik.

    28. 12. 2007,   11:30
  • Dosta što je ostao bez roditelja na tako okrutan način, nego ga još i optuže za to i strpaju u zatvor. Grozno! Znam da je bolje 17, nego 50 godina u zatvoru, ali kad je čovjek nevin i mjesec dana je previše!

    28. 12. 2007,   09:58