Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nevojničko i nestegovno ponašanje će se sankcionirati'

None Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Vezano za slučaj u Zemuniku, iz Ministarstva obrane izvijestili su da je ministar obrane Damir Krstičević odlučio osnovati povjerenstvo koje će izvijestiti o konkretnim mjerama koje će se poduzeti

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u petak je na radom sastanku u Zemuniku rekao kako nevojničko ponašanje i postupci pojedinaca nisu vrijednosti Hrvatske vojske te da nevojničko i nestegovno ponašanje treba sankcionirati.

"Nevojničko ponašanje i postupci pojedinaca nisu vrijednosti Hrvatske vojske i ne odražavaju Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Hrvatsku vojsku u cjelini. Imam nultu stopu tolerancije na nevojničko i  nestegovno ponašanje i pojedince treba sankcionirati", rekao je Krstičević vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku gdje je održao radni sastanak sa zapovjednicima 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Vezano za slučaj u Zemuniku, iz Ministarstva obrane izvijestili su da je ministar obrane Damir Krstičević odlučio osnovati povjerenstvo koje će izvijestiti o konkretnim mjerama koje će se poduzeti - do sankcioniranja pojedinaca do odgovornosti po zapovjednoj liniji i funkcionalnim područjima.

KRSTIČEVIĆ SE ISPRIČAO Ministar o pilotima i šverceru: 'Žao mi je, neće biti popusta'

"Očekujem od Glavnog stožera Hrvatske vojske da postupi u skladu sa svojim nadležnostima po pitanju sigurnosti i stege te da se podnese detaljno izvješće s konkretnim mjerama", rekao je ministar obrane u Zemuniku. 

Radnom sastanku nazočili su zamjenik načelnika Glavnog stožera general-pukovnik Drago Matanović, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mato Mikić, zamjenik zapovjednika HRZ-a brigadni general Michael Križanec, zapovjednik 93. krila brigadir Mario Pleša i zapovjednici postrojbi iz Zemunika.

Ministarstvo obrane će, po završetku rada povjerenstva, o rezultatima iz izvješća informirati javnost.

Također, ministar Krstičević je pripadnicima HRZ-a iz Zemunika zahvalio na angažmanu u protupožarnoj sezoni i hitnom medicinskom prevoženju.

 

Komentari (32)
  • HDZ je najveće zlo ove države !! Zločinačka organizacija !!!!

    22. 11. 2019,   14:04
  • Hahaha pa čovječe ti tribaš dati ostavku.

    22. 11. 2019,   14:00
  • Čovjeka razriješiti ministarske fotelje, vratiti mu čin brigadira (ili što je već bio) i poslati ga u Afganistan. On ionako keže za sebe da je ratnik, pa nek ratuje....

    22. 11. 2019,   14:29