Obavijesti

News

Komentari 13

Nevrijeme je zahvatilo Europu: Veneciji prijeti novi plimni val

Nevrijeme je zahvatilo Europu: Veneciji prijeti novi plimni val
1

U Veneciji je plimni val narastao na 120 centimetara oko 7.30 ujutro, a u nedjelju i ponedjeljak ujutro očekuje se da će razina vode dosegnuti 130 centimetara što znači da će 46 posto grada biti pod vodom

VIDEO

Olujno vrijeme pogodilo je dijelove Italije te izazvalo smrt vozača u subotu, a Veneciji prijete nove poplave. 

U sjevernoistočnoj pokrajini Furlanija Julijska krajina muškarac je poginuo noću na subotu kada je njegov auto naletio na djelomice poplavljenu cestu koja je bila zatvorena za promet.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:18

Nesretni vozač pozao je pomoć no prije dolaska vatrogasaca bujica je odnijela njegovo vozilo, prenosi novinska agencija Ansa. 

U Veneciji je plimni val narastao na 120 centimetara oko 7.30 ujutro, a u nedjelju i ponedjeljak ujutro očekuje se da će razina vode dosegnuti 130 centimetara što znači da će 46 posto grada biti pod vodom. 

Grad u laguni nije se još oporavio od izvanrednog plimnog vala visine 187 centimetara 12. studenoga, što je bila najviša razina u 53 godine koja je izazvala neprocjenjivu štetu. 

U skijališkom središtu Val Gardena /Groeden) u Južnom Tirolu otkazano je natjecanje u muškom spustu za Svjetski skijaški kup zbog obilnog snijega i kiše.

Vlasti su objavile narančasto upozorenje  zbog kiša i klizišta u dijelovima Lombardije, Furlanije Julijske krajine, Ligurije, Toskane, Umbrije, Lacija, Kampanije i Sardinije.

Dramatično u Španjolskoj i Francuskoj 

Jedna Južnokorejka je smrtno stradala pri padu krhotina u Madridu, a nizozemski surfer utopio se na jugozapadu Španjolske dok je jedna osoba nestala u moru kod francuske obale tijekom oluje Elsa koja u subotu i dalje hara zapadom Europe, a prati ju druga meteorološka nepogoda nazvana Fabien.

Južnokorejka (32) je umrla u subotu od posljedica ozljeda nakon što su na nju tijekom jakog naleta vjetra pale krhotine s jedne zgrade u središtu Madrida, objavile su vlasti u Madridu.

Olujno nevrijeme u Francuskoj: Jedna žrtva, 600 evakuiranih
Olujno nevrijeme u Francuskoj: Jedna žrtva, 600 evakuiranih

Nizozemski surfer (60) je pronađen mrtav u petak u pokrajini Huleva, na jugozapadu Španjolske, objavile su službe pomoći u subotu.

Na pučini na jugoistoku Francuske jedan muškarac je nestao u Sredozemnom moru nakon pada s jedrilice u petak, dok je drugi jedriličar spašen. 

Nakon dva jaka naleta nevremena na Sredozemnom moru, u kojima je u mjesec dana poginulo 14 osoba, Azurnu obalu i Korziku su u petak ponovo zahvatili prolomi oblaka i jaki vjetar.

Na Korzici je zbog poplava zatvorena zračna luka Ajaccia.

Tek je prošla oluja Elsa a slijedi ju Fabien, uz jake vjetrove do 140 km na sat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca