Obavijesti

News

Komentari 4

Nezadovoljni vozači kamiona blokirali granice sa Hrvatskom

Nezadovoljni vozači kamiona blokirali granice sa Hrvatskom
1

Autoprijevoznici su nezadovoljni novim pravilnikom za koji smatraju da im onemogućuje rad i život. Za sada nema problema u prometovanju osobnih auta

VIDEO

Udruženje prijevoznika za unutarnji i međunarodni transport iz Republike Srpske u četvrtak u 12 sati započeo je kamionsku blokadu carinskih terminala i graničnih prijelaza u RS-u prema Hrvatskoj. 

Prijevoznici naime smatraju da Pravilnik o uvjetima za izdavanje dozvola i kvalifikacijske kartice za vozače, koji je stupio na snagu početkom ove godine, njima ne ide na ruku. Optužuju Ministarstvo komunikacija i transporta BiH da je odgovorno za situaciju u kojoj se nalaze autoprijevoznici i time ugrožavaju njihova osnovna prava na rad i život od tog rada. Traže stavljanje Pravilnika van snage. 

Damir Hadžić, ministar prijevoza i komunikacija BiH kazao je da je to propisano državnim i entitetskim zakonima, međunarodni cestovni prijevoz može se obavljati isključivo uz posjedovanje dozvole koju izdaje Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

Iz policije su kazali kako je promet na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Šamac onemogućen u oba smjera, dok je u Bosanskom Brodu onemogućen samo izlaz iz BiH u Hrvatsku. Promet putničkih osobnih vozila za sada teče nesmetano. 

Spremni smo promet preusmjeriti na granične prijelaze koji nisu u blokadi, ako dođe do zastoja prometovanja osobnih auta, a to su granični prijelazi s Federacijom BiH. Za sada nema nekih većih zastoja i promet se preko graničnog prijelaza odvija nesmetano – rekli su u Graničnoj policiji u Slavonskom Brodu.

U udruženju očekuju da će Vijeće ministara BiH danas razmotriti i uvažiti njihove zahtjeve, jer će u protivnom, tvrde, do daljnjeg držati pod blokadom carinske terminale i granične prijelaze koji se nalaze na teritoriji RS.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.