Obavijesti

News

Komentari 37

Ni Slovačka neće podržati UN-ov migracijski sporazum

UN-ov sporazum o migracijama postao je kontroverzan u mnogim zapadnim zemljama, a kompakt su do sada osim Slovačke odbacili Poljska, Austrija, Češka, Mađarska, Bugarska, Estonija...

VIDEO

Slovačka neće podržati sporazum Ujedinjenih naroda o odnosu prema migrantima diljem svijeta, rekao je u nedjelju premijer Peter Pellegrini nakon summita Europske unije.

Globalni kompakt o sigurnim, uređenim i zakonitim migracijama odobrile su u sprnju svih 193 članice Ujedinjenih naroda osim Sjedinjenih Država, koje su se povukle prošle godine, i trebao bi biti formalno ratificiran u prosincu.

Sporazum je osmišljen nakon najvećeg priljeva migranata u Europu od Drugog svjetskog rata, od kojih su mnogi bježali pred siromaštvom i sukobima na Bliskom istoku, Africi i drugdje.

Nije im u interesu: I Australija odbacila 'Marakeški sporazum'
Nije im u interesu: I Australija odbacila 'Marakeški sporazum'

"Slovačka neće podržati ovaj sporazum Ujedinjenih naroda pod bilo kojim okolnostima i neće biti s njim suglasna", rekao je Pellegrini novinarima u Bruxellesu nakon summita na kojem su čelnici EU-a prihvatili sporazum o povlačenju Britanije iz Unije.

UN-ov sporazum o migracijama postao je kontroverzan u mnogim zapadnim zemljama, a kompakt su do sada osim Slovačke odbacili Poljska, Austrija, Češka, Mađarska, Bugarska, Estonija, Australija, Izrael i Sjedinjene Države.

Kritičari Marakeškog kompakta tvrde da taj neobvezujući sporazum proglašava ekonomsku migraciju ljudskim pravom, dok zagovornici tvrde da će on popraviti međunarodno upravljanje migrantskim valovima i ojačati zaštitu ljudskih prava.

Slovačko odbijanje migracijskog sporazuma moglo bi voditi preustroju Pellegrinijeve vlade budući da je ministar vanjskih poslova Miroslav Lajčak prijetio ostavkom ako vlada ne prihvati sporazum. 

Lajčak je bio predsjednik Opće skupštine Ujedinjenih naroda kada je migracijski sporazum usvojen.

Pellegrini je rekao kako misli da će Lajčak ostati čak i nakon što Slovačka odbaci sporazum.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa