Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nije bilo političke trgovine, to pitanje je ispod svake razine'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Mikulić tvrdi da je da je on cijelo vrijeme pozivao na razum jer se ne radi o tome hoće li netko ići protiv gradonačelnika ili zastupnika već se radil o tome da se ne blokira započete projekte

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) izjavio je novinarima, nakon što je Skupština uz pomoć HDZ-ovih zastupnika usvojila gradski proračun, da s njihove strane sigurno nije bilo političke trgovine, dok je oporbene zastupnike pozvao da to prijave nadležnim tijelima.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Cijelo vrijeme sam govorio da sam optimističan, da vjerujem u projekte i hvala dragom Bogu i svim zastupnicima da je prevladao razum - rekao je Mikulić novinarima.

TOMISLAV KLAUŠKI Bizarno ukazanje bolesnog Milana Bandića u Skupštini

Dodao je da je on cijelo vrijeme pozivao na razum jer se tu nije radilo o tome hoće li netko ići protiv gradonačelnika ili zastupnika već se radilo o tome da se ne blokira projekte koji su u tijeku.

Kazao je također kako je ponosan što su usvojeni njihovi amandmani na proračun od videonadzora u osnovnim školama radi sigurnosti djece do rekonstrukcije Mosta mladosti i hrvatskih branitelja. No, osnovni razlog podrške proračunu je to što su se počeli realizirati njihovi raniji amandmani od dječjih vrtića i sportske dvorane do primjerice natkrivanja tržnice u Španskom.

- Ovdje se glasovalo o tome hoće li se podržati daljnji razvoj grada Zagreba a ne međusobni odnosi unutar zastupnika u Skupštini - zaključio je Mikulić.

TREBALA SU MU TRI GLASA Ćorić i Polovanec spasili Mikija pa ih hitro izbacili iz stranaka

Za informacije po kojima su oni navodno dobili protuusluge u zamjenu za podršku proračunu, Mikulić je rekao da ako netko ima takve informacije da ih je dužan prijaviti nadležnim tijelima.

Novinarima koji su ga pitali o tome rekao je da su takva pitanja ispod razine na koja ne treba odgovarati.

Mikulić kaže da u usvajanju proračuna ne vidi ništa sporno jer su svi koji su glasovali punoljetni i rekli su svoj stav. Drži da bi tema za državnog odvjetnika trebali biti oni koji su radili pritisak na zastupnike u Gradskoj skupštini, a ne zastupnici u Skupštini prema kojima se radila medijska hajka da će biti tema državnom odvjetniku ako podrže proračun.

VOĐA S PORUKOM Ništa ne prepušta slučaju: I na tekici Bandić najavljuje trijumf

Za svoj optimizam rekao je da je po habitusu optimističan i da je posljednja tri mjeseca odlične volje.

- Vjerujem u projekte, kad čovjek vjeruje onda se jednostavno neke stvari realiziraju - kazao je Mikulić.

Komentari (51)
  • Ispod svake razine je ono što vi radite - stidi se!!!

    13. 12. 2018,   16:30
  • Jadan Sabo on je platio za sve.

    13. 12. 2018,   16:23
  • Ovaj lik je zaista specijalan, po mnogo aspekata

    13. 12. 2018,   16:25