Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nije 'dan D', želimo dogovoriti najbitnije s Mostom ovaj tjedan

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Šef HDZ-a Dodao je kako danas poslijepodne s tom strankom nastavljaju pregovore, a tijekom jutra u HDZ-u imaju nekoliko konzultacijskih pripremnih sastanaka

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak kako u pregovorima s Mostom sve ide sukladno dogovorenom hodogramu, da nije nikakav "dan D" istaknuvši kako ovaj tjedan s Mostom žele dogovoriti sve najbitnije.

- Sve ide sukladno dogovorenom hodogramu i ideja je da ovaj tjedan s Mostom dogovorimo sve ono što je najbitnije - kazao je Plenković novinarima u središnjici HDZ-a upitan o pregovorima s partnerima iz Mosta.

Dodao je kako danas poslijepodne s tom strankom nastavljaju pregovore, a tijekom jutra u HDZ-u imaju nekoliko konzultacijskih pripremnih sastanaka. 

Plenković je, na novinarski upit, negirao da je danas "dan D" u pregovorima s Mostom, kazavši kako su rokovi jasni tj. 14 listopada je sjednica novog saziva Hrvatskog sabora i do tada će sve dogovoriti.

Naglasio je i da u pregovorima sve ide najnormalnije. "Nemojmo stvarati neku umjetnu tenziju", rekao je novinarima predsjednik HDZ-a.

Upitan očekuje li da u idući ponedjeljak na konzultacije kod predsjednice Republike Kolinde Grabar - Kitarović ide sa potrebnih 76 potpisa saborskih zastupnika, Plenković je  odgovorio  - "Moguće".

Na pitanje o radu buduće vlade, tj. zalaže li se za 'vertikalno upravljanje' ministarstvima ili da se partneri kontroliraju, Plenković je naglasio kako s njegova apsekta nema kontrole već postoji jedna i jedinstvena politika hrvatske Vlade i zajednički rad u njoj.

Panenić: 'Nismo u vremenskom tjesnacu'

Tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić (Most) rekao je u ponedjeljak da pregovori s HDZ-om nisu u "vremenskom tjesnacu" jer postoje ustavni rokovi, istaknuvši kako obje stranke isključivo razgovaraju o programu nove Vlade.

"Danas smo u razgovorima, pa ćemo vidjeti, ako riješimo zašto ne. Ostavimo da vidimo kako ide tijek razgovora. Puno je tema, još puno toga treba proći u programskom dijelu i ne znam hoće li biti dovoljno da sve strpamo u jedan dan", kazao je Panenić novinarima u središnjici HDZ-a.

Na upit je li danas "dan D" u pregovorima s HDZ-om ustvrdio je da pregovori nisu u "vremenskom tjesnacu" jer postoje ustavni rokovi.

Na pitanje očekuje li da netko u idući ponedjeljak na konzultacije kod predsjednice Republike Kolinde Grabar - Kitarović dođe s potrebnim brojem potpisa odgovorio je - "Ako bude sve dogovoreno, zašto ne".

Nešto prije dolaska Panenića u središnjicu HDZ-a ušao je i tehnički ministar financija Zdravko Marić.

Komentari (75)
  • plenković je nula, pazite šta vam kažem... taj će radit po principu europske unije, govoreći kako je to pravi put za hrvatsku. ne, nije to pravi put, pravi put je onaj kakav hoće hrvati a ne ti tvoji junckeri, briselski izdajniče

    3. 10. 2016,   12:13
  • hasanbegovića za ministra ćudoređa!

    3. 10. 2016,   11:27
  • daj se sakrite koga još zanimaju vasi jalovi pregovori i oko čega uopće pregovarate

    3. 10. 2016,   11:12