Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nije ih prodavao? Ćosić tvrdi da je karte dijelio prijateljima

None Foto: Pixsell

Čim se vratio iz Rusije, Drago Ćosić se našao pod istragom fife zbog preprodaje karata za finale Svjetskog nogometnog prvenstva. Na HRT-u kolege kažu kako su "svi osramoćeni", a Ćosiću navodno prijeti otkaz

Šef produkcije Sportskog programa HRT-a Grgo Juroš dobio je navodno dvije karte od Drage Ćosića, piše Jutarnji list. Pritom nije obavijestio nadređene o tim ulaznicama. Juroš je, prema neslužbenim informacijama s HRT-a, prošlog tjedna na vlastiti zahtjev razriješen s mjesta producenta Sportskog programa HRT-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

IZVORI S HRT-A ZA 24SATA O AFERI KARTE: 'Dragi Ćosiću prijeti otkaz. To je velika sramota za našu kuću'

FIFA, svjetska nogometna organizacija javila se, podsjetimo, HRT-u s optužbom da je u ime naše televizije netko pokušao prodati ulaznice za finale SP-a u Rusiji. Za utakmicu Hrvatske i Francuske HRT je dobio četiri karte, a jedna se, otkrila je FIFA-a, prodavala za oko 20.000 eura. Prvo su stopirali prodaju, a onda preko serijskih brojeva došli do EBU-a (Eurovision Broadcasting Union), a oni su im odgovorili da su te ulaznice završile kod HRT-a. Navodno je sa strane HRT-a tijekom prvenstva traženo ukupno 40 karata. Radilo se navodno o VIP ulaznicama: po četiri ulaznice za polufinale i finale i po šest karata za sve utakmice koje su se prije toga odigrale, a vodstvo s Prisavlja tvrdi da za to nisu znali. 

MATEO BEUSAN: 'Tražio sam od Ćosića kartu za finale, rekao je da nema šanse'

Na televiziji su pokrenuli istragu, a sumnja je navodno na komentatoru Dragi Ćosiću i Saši Dediću, koordinatoru međunarodnih poslova. Naši izvori s kojima smo pričali rekli su da im je ‘bilo nešto čudno odmah nakon prvenstva’. 

JEDNA ZA 20.000 EURA Dilanje karata za finale SP-a: Pod istragom je Drago Ćosić?

Drago Ćosić je u svom očitovanju HRT-u, neslužbeno doznaje Jutarnji list, rekao da je karte dijelio prijateljima, ali da ih nije prodavao. HRT je, inače, u posjedu popisa svih ljudi kojima je Ćosić dao karte, ali s time ne žele izlaziti u javnost, nego su sve proslijedili nadležnim tijelima koja su preuzela istragu o cijelom slučaju. Zanimljivo je i da je Ćosić u svom očitovanju, prema neslužbenim informacijama, ustvrdio da je dugogodišnja praksa bila da se traže i dobivaju ulaznice od Fife ili Uefe na ovakvim velikim sportskim natjecanjima.

Više pročitajte OVDJE

Komentari (85)
  • Ne znam koliko tu ima istine i ne sudim..ali znam da je HRT izgubio prava za prijenose i formule,nogometa i drugog a plaćamo ih svaki mjesec da bi gledali "ništa" reprize repriza,sapunica,kuhanja i slično.Sad treba malo aferica da se zaboravi koliko su nesposobni i nepotrebni osim vladajućima naravno.

    7. 9. 2018,   08:42
  • Pa j ja bih prodavao...Hrt osramocen???Neka ih bude sramota programa jer ih svi pljuju a oni se ne popravljaju vec 10 godina!

    7. 9. 2018,   08:34
  • Meni je još fascinantnije to da je netko spreman platit 20.000,00 eura za ulaznicu da bi pogledao jednu utakmicu i to sam, bez društva...

    7. 9. 2018,   08:36