Obavijesti

News

Komentari 13

'Nije lako nalaziti novce, a isto vjerujem da će se novci naći'

'Nije lako nalaziti novce, a isto  vjerujem da će se novci naći'
1

Premijer je na sjednici Vlade udijelio lekcije ministru Kujundžiću, ali i ministrici obrazovanja koji u javnosti zagovaraju povećanje plaća u zdravstvu i obrazovanju. Oni su mu odgovorili...

VIDEO

Moje zalaganje za veće ulaganje u obrazovanje i znanost nešto oko čeka sam vrlo jasna od samog početka, to je moj prioritet i oko toga mislim da nema diskusije, a o konkretnim rješenjima treba razgovarati, poručila je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak nakon sjednice Vlade. Na pitanje je li ju zasmetala poruka premijera na sjednici Vlade odgovorila je:
- Ja ću se sada poslužiti njegovi  izrazom. Bilo je baš simpatično - rekla je uz smijeh.

 Zašto je to premijer napravio, kaže, treba pitati njega. 

'Razumijem ministre, ali smo članovi Vlade, a ne sindikata'
'Razumijem ministre, ali smo članovi Vlade, a ne sindikata'

- Ja nemam dileme oko toga da je moje zalaganje da se više investira u obrazovanje i znanost. To je važno i oko toga sam decidirana od početka. To je naša jedina šansa da napredujemo - kazala je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zagreb: Rasprava Vlade o prijedlogu kandidata RH za člana Europske komisije

Tvrdi da između nje i premijera nema prepreka.

-  Ja sam ministrica, svjesna sam da sam članica Vlade i da o tome treba razgovarati, ali jednako tako dolazim iz akademske zajednice gdje se potiče izražavanje stavova i stavljanje jasnih prioriteta u prvi plan. Tko će to raditi, ako neće ministar koji je zadužen za resor - rekla je Divjak. 

Smatra da to nije bilo upozorenje premijera. Na opasku da joj je premijer udijelio javnu opomenu uzvratila je: "To je način rada". 

Na pitanje kako je doživio odrješitu poruku premijera na sjednici Vlade, ministar zdravstva Milan Kujundžić poručuje:

- Premijera i ministra financija je za razumjeti. Nije lako nalaziti novce, a isto tako vjerujem da će se novci naći i da će to biti sve dobro - kazao je prozvani ministar nakon sjednice Vlade. 

Na opasku da ga je premijer "jako lupio po prstima" te pitaje je li član Vlade ili sindikata, Kujundžić je odbrusio:

- Nitko mene nije lupio po prstima, niti se ja svrstavam igdje. Ja sam Hrvat koji sam za hrvatski narod, hrvatske liječnike, sestre i pacijente. Zbogom - zaključio je Kujundžić. 

Ministar Marić: Ja sam za povećanje plaća, ali u skladu s mogućnostima

Potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i ministar financija Zdravko Marić nije želio odgovoriti pretjeruju li ministar zdravstva i ministrica obrazovanja u svojoj komunikaciji te ponašaju li u posljednje vrijeme, kada je riječ o povećanju plaća u zdravstvu i obrazovanju, kao članovi sindikata.  

- Neću komentirati njihove načine. Mogu govoriti samo o mom načinu. Kao što vidite, ne šaljem nikome poruke putem medija, ne govorim što bi netko u svom resoru trebao raditi. Djelujem kao ministar u kolektivnom tijelu. Ono što imam za reći iznesem na sastancima i branim argumentima - poručio je. 
Odbacio je interpretacije da je on protiv povećanja plaća. 

- Vrlo sam za povećane plaće, ne samo liječnika i učitelja nego svih zaposlenika u državnoj i javnoj upravi odnosno svih zaposlenika u Hrvatskoj, ali ponavljam još jednom, u skladu s mogućnostima - jasan je Marić. 

Napomenuo je da Vlada od prvog dana aktivno radimo na na politici plaća svih državnih i javnih službenika. 

- Uz dužno poštovanje prema svakom resoru i svakom segmentu ne možemo zanemariti nekoga. Ako govorimo o zdravstvenim djelatnicima, ne možemo zanemariti policajce, inspektore, carinike ili djelatnike u kulturi - ustvrdio je Marić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina