Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nije mu bilo spasa. Naš lovac je preminuo na licu mjesta...'

ODMAH UMRO Lovci kažu da je i prije bilo ranjavanja, ali nikad iz njihova lovačkog društva nitko nije poginuo. Kako ističu, svi su imali dozvole za oružje, a lov je bio prijavljen

Smrt je bila trenutačna. Odmah nakon pogotka. Tako sam čuo. Još ne znam sve detalje nesreće, policija još obavlja izvide.

Rekao nam je to O’Brian Sclaunich, predsjednik lovačkog društva Lane iz Opatije. Lovac njihova društva u subotu ujutro, tijekom lova na divlje svinje, upucao je kolegu koji je odmah umro. Bilo je to na Krivljanskom vrhu kraj Opatije. Lovci su bili dugogodišnji prijatelji i strastveni lovci.

TUGA U ŠUMI KOD OPATIJE U lovu slučajno ubio prijatelja: 'Nije ni znao da ga je pogodio'

- Lovac, koji je u nesretnom slučaju usmrtio svog prijatelja P. U., sada je na razgovoru u policiji - rekao nam je naš sugovornik i dodao kako su svi lovci u šoku te da je ovo prvi smrtni slučaj u tom lovačkom društvu. I prije je bilo ranjavanja, ali nikad da bi netko i poginuo.

- Obojica su imali sve potrebne dozvole i lov je bio prijavljen. Mrtvozornik je mogao konstatirati samo smrt našeg kolege, a stradao je od karabinskog metka koji se koristi u lovu na divljač. Balističari za taj metak kažu da je nehumani jer se prilikom ispucavanja raspršuje, pa su stradavaju unutarnji organi i aorta kod žrtve - objasnio je Sclaunich.

KOLEGA POD ISTRAGOM Tragedija kod Opatije: Tijekom lova poginuo je muškarac (48)

Mjesto tragedije je nepregledno i s bujnom vegetacijom. Za lovca koji je pucao slijedi disciplinski postupak, a moguće je i njegovo isključenje iz društva.

Komentari (37)
  • Nikad mi nece biti zao lovaca

    2. 12. 2018,   20:42
  • Lovci su zakon!!! Napiju se i onda idu streljat sta treba i sta ne treba! Najace onda kazu da je ta zivotinja bila za odstrel,eto oni su procijenili😂😂😂🤣🤣🤣! uzas od ljudi,trbusina ispadne,puska na rame i pseto uz koljeno,KRASNOOOO

    2. 12. 2018,   20:45
  • Kada strada neki lovac to treba ići u rubriku - Dobre vijesti .. pogotovo ovakvi debeli gadovi koji koriste rasprskavajuću municiju

    2. 12. 2018,   20:52