Obavijesti

News

Komentari 115

'Nije Sabor popravni dom! Jel' časno da sad bude zastupnik?'

'Nije Sabor popravni dom! Jel' časno da sad bude zastupnik?'

Mirando Mrsić (Demokrati) kazao je da je ovo najnesposobnija Vlada od samostalnosti Hrvatske te da nam ni najljući neprijatelji ne bi poželjeli ovakav skup štetočina u Vladi.

VIDEO

Ostavka ministra Lovre Kuščevića bila je tema i u sabornici. Mirando Mrsić (Demokrati) boji se da korupcija neizlječivo ostaje u HDZ-u. 

- Kuščević nije jedini i nažalost mućenje Hrvatske se nastavlja. Svjedoci smo da je ovo najnesposobnija Vlada od samostalnosti i niti najljući neprijatelj nam ne bi poželjeli ovakav skup štetočina u Vladi - poručio je. 

Lovro Kuščević nije dobar za vladu niti za biti političkim tajnikom HDZ-a, rekao je. 

'HNS nije povezan s ostavkom Kuščevića, oni ostaju u Vladi'
'HNS nije povezan s ostavkom Kuščevića, oni ostaju u Vladi'

- Vjerujem da je ostavku dao samo zato što je dopustio da bude uhvaćen, da ne kompromitira ostale kompromitirane ministre i premijera koji sve zna i ne poduzima ništa. O Kuščeviću više ne trebamo govoriti, sad je vrijeme da o njemu krenu govoriti nadležne institucije i da nam objasni kako su pašnjaci postali vile i ostale građevine - poručio je Mrsić.  

Sabor nastavio sjednicu raspravom o prijedlogu Zakona o kreditnim institucijama

Naveo je kako su u javnosti pomalo već zaboravljene afere poput SMS-a, Mercedesa u dvorištu ministrice Žalac, a tu su i ministri Tomislav Tolušić i Marko Pavić

- Vrlo jasno je da je ova Vlada, Vlada u kojoj vlada korupcija. Sve su to štetočine koje svakog dana nepovratno uništavaju budućnost ove zemlje, a sve njih štiti premijer koji se rukama i nogama bori da nađe posao izvan Hrvatske - ustvrdio je Mrsić. 

Ponovio je da 'ova nekretninska Vlada treba otići i da je vrijeme da Plenković podnese ostavku'. 

- Dosta je bilo, izbori su jedina opcija za Hrvatsku jedini i pošteni domoljubni čin koji možete napraviti. Strašno je za članicu EU da premijer ne smjenjuje ministre zbog njihovih sumnjivih i spornih rabota već zato što postoji loša percepcija i utjecaj na loši rejting HDZ-a.

Dakle, mogu lagati, mogu krasti, mogu muljati, ali to se ne smije doznati. Odlazite, raspišite izbora i prestanite mučiti Hrvatsku - zaključio je Mrsić.

 

Božo Petrov (Most) izlaganje je počeo citatom premijer 'Mogu što hoću', a smatra da bi se on danas trebao dopuniti i glasiti 'Možeš što hoćeš, al ne možeš doklen hoćeš'.

Plenković se riješio Kuščevića, ali to ni izdaleka nije dovoljno
Plenković se riješio Kuščevića, ali to ni izdaleka nije dovoljno

- Nažalost ostavka se nije čin političke ili moralne odgovornosti nego kao pokušaj da se minimalizira percepcijska, medijska šteta za Vladu i HDZ. I glavni akteri ove priče ministar uprave sad već bivši i predsjednik Vlade niti jednom riječju do danas nisu objasnili o čemu se radi odnosno nisu rekli ima li u priči o Lovri Kuščeviću išta neprihvatljivo, nezakonito, nemoralno. Naprotiv, još nakon svega toga stječe se dojam da ministar Kuščević odlazi kao nevin čovjek koji kritiku i napade nije ničim zaslužio - rekao je Petrov. 

Upozorio je kako Vlada nije osudila postupak svoj sada već bivšeg ministra, nego će ga smjestiti na rezervni položaj.

- Pa nije Sabor popravni dom. Kako je moguće da čovjek koji nije dovoljno časna da bude ministar, al je dovoljno časna da bude saborski zastupnik - upitao je Petrov. 

Kazao je da je zbog toga važno da se iz Sabora pošalje poruka da je ono što je napravio Lovro Kuščević neprihvatljivo i za svaku osudu te da nije rješenje da umjesto ministarske prihvati dužnost saborskog zastupnika. Petrov je kazao i da u Vladi i dalje sjede brojni Kuščevići. 

Lovro odlazi, bogatstvo ostaje: Imat će plaću od 15.000 kuna
Lovro odlazi, bogatstvo ostaje: Imat će plaću od 15.000 kuna

 

- Jasno je da odlaskom Lovre Kuščevića aferama nije došao kraj. I mi svi znamo da u ovoj Vladi ima i dalje afera i pamtimo afere. Afere roštilj, afera Mercedes, aferama neće biti kraj. Jedino po čemu je ova Vlada prepoznatljiva, jedino u čemu je konzistentna je riječ afera. Ima li kraja aferama? Ima. Doći će izbori prije ili kasnije. Narod će imati priliku dati svoj sud i o njima i o svima nama - poručio je Mostovac. 

Branko Bačić (HDZ) uzvratio je da 'dežurni moralisti u Saboru' pokušavaju HDZ-u, Vladi i premijeru, klevetama i neosnovanim optužbama nanositi političku štetu i poručuje da 'u tome neće uspjeti'.

 - Gdje su ti morali standardi bili, gospodine Mrsiću, kada ste bili ministar i kada je tvrtka vaše supruge godinama dugovala Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje ogroman iznos. Zašto tada niste tako govorili o uspostavi moralnih standarda i brizi za državne interese i kao znak odgovornosti podnijeli ostavku - upitao je Bačić.

Zagreb: Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić o ostavci ministra Kuščevića

 Petrovu je prigovorio kako je prešutio da je želio mijenjati statut Hrvatskih voda, kako bi svog kuma postavio za zamjenika direktora.

 - Kada se napada i kleveće treba se posuti pepelom, treba imati jednaki pristup, a ne nekog sotonizirati, a preko svojih grijeha prolaziti kao da se nisu dogodili - rekao je HDZ-ovac.

 Ponovio je da nije pitanje je li Kuščević ostavku dao pet dana prije ili kasnije, već da HDZ postavlja visoke standarde postupanja u hrvatskoj politici.

 - Tako ćemo se nastaviti ponašati do kraja mandata; želimo postaviti standarde u hrvatskoj politici, ali nećemo dopustiti da oni koji nemaju moralno pravo, napadati HDZ i ovdje nam dijele moralne packe - zaključio je Bačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...