Obavijesti

News

Komentari 26

'Nije silovanje ako joj ne prijeti pištoljem, ne otme ju i ozlijedi'

Prema sucu u New Jerseyju, "tradicionalni slučaj silovanja" uključuje dvojicu ili više muškaraca koji imaju pištolj ili neko drugo oružje i njime prijete žrtvi. Otmu ju, iskoriste, istuku i prijete joj

VIDEO

Djevojka (16) bila je vidljivo pod utjecajem opijata. Nije mogla razgovarati niti hodati samostalno kada ju je mladić (16) odvukao u podrum kuće u kojoj su bili na tulumu i silovao. On je snimio kako penetrira u nju straga dok njezina glava bespomoćno visi. Snimku je podijelio s prijateljima i napisao im: 

- Ono kad ti je prvi seks zapravo silovanje. 

No, sudac obiteljskog suda u New Jerseyju nije se složio s njime. James Troiano, sudac koji radi na ovom slučaju, prošle je godine ustvrdio i kako je mladić upisan u jako dobru školu, ima dobre ocjene i sigurno će upisati dobar, ako ne i odličan fakultet. 

Tukli su ju po stražnjici, a zatim ju je silovao 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije nego što je G.M.C. silovao Mary (alias koji je sud dodijelio djevojci kako bi ostala anonimna), otišao je s njom i još par prijatelja u podrum. 

- Dok su sjedili na sofi, grupa mladića posprejala je Marynu stražnjicu Febrezeom (osvježivačem zraka, op.a) i tako ju jako tukli po stražnjici da je idući dan i dalje imala otiske njihovih dlanova - stoji u optužnici. Zatim ju je G.M.C. silovao. Prijatelji su ju kasnije pronašli na podu kako povraća, a kući ju je odvezla majka jedne od prijateljica. 

Kada se probudila iduće jutro bila je zbunjena. Nije se mogla sjetiti zašto joj je odjeća poderana niti zašto ima masnice na tijelu. Rekla je majci da se boji kako se nešto seksualno dogodilo na tulumu, a da ona na to nije pristala. Tijekom idućih nekoliko mjeseci shvatila je da je G.M.C. prijateljima dijelio snimku njihovog odnosa. Kada mu se obratila rekao je da je to sve laž. 

Maryna majka nazvala je policiju kada se dijeljenje snimke nastavilo i to je potaknulo istragu 2017. godine. U rujnu 2017. je tužitelj predložio da se mladiću sudi kao odraslome jer je njegovo djelo bilo "sofisticirano i predatorsko". 

Sudac: 'To nije silovanje' 

- Kada je Mary ušla u podrum bila je vidno pod utjecajem alkohola i nije mogla hodati. Dok je napad trajao, svjetla su bila ugašena, a vrata je zabarikadirao stolom. Činjenica da je snimao video je dokaz da ju je htio omalovažavati - stoji u optužnici. Tužitelj je istaknuo i da je mladić idućih mjeseci lagao djevojci i istovremeno dijelio video dalje. 

- Njegovo ponašanje je okrutno i proračunato - ustvrdio je. Nastojali su postići da mladiću sude kao odraslome. No, sudac Troiano nije se složio, već je rekao da postoji razlika između "seksualnog napada" i "silovanja", te da ovo što je G.M.C. napravio Mary - nije silovanje. 

Prema sucu, "tradicionalni slučaj silovanja" uključuje dvojicu ili više muškaraca koji imaju pištolj ili neko drugo oružje i njime prijete žrtvi. Zatim ju odvedu u napuštenu kuću ili šupu i "jednostavno ju iskoriste, tuku i prijete joj". 

Sudac se upitao je li djevojka Mary uopće bila pod utjecajem alkohola toliko da nije znala što se događa, a zatim je komentirao i masivno dijeljenje snimke i razgovor G.M.C.-a s prijateljima. 

Žele suca maknuti sa slučaja 

- To samo 16-godišnjak priča gluposti svojim prijateljima - rekao je. 

Zbog svega što je sudac napravio, pokrenuta je i žalba te zahtjev da ga se makne sa slučaja. Žalbeno vijeće tvrdi kako o mladiću sudi na temelju njegovih ocjena i škole koju pohađa te da bi bilo drugačije kada mladić ne bi bio učenik dobre škole s dobrim ocjenama, javlja NY Times

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag