Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nije stao na signal: Vozio preko pruge pa se sudario s vlakom

None Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

U nesreći su ozlijeđeni strojovođa (48) , osmero putnika i vozač kamiona. Svi imaju lakše ozljede i prevezeni su u zagrebačke bolnice Rebro, KB Dubrava i Merkur...

Putnički vlak jučer je oko 13.40 sati kod Vrbovca udario u kamion. Vozač kamiona prošao je pored uključene signalizacije i nastavio voziti preko pružnog prijelaza. U tom trenutku na desni bočni dio prikolice naletio je putnički vlak.

KRŠ I LOM KOD VRBOVCA Putnički vlak udario u kamion: Dijete je palo, a majka vrištala

U nesreći su ozlijeđeni strojovođa (48) , osmero putnika i vozač kamiona. Svi imaju lakše ozljede i prevezeni su u zagrebačke bolnice Rebro, KB Dubrava i Merkur. 

Zbog očevida je promet tom dionicom pruge bio prekinut do 18.30. 

'Čula sam dijete kako vrišti'

Čula sam dijete kako vrišti u susjednom kupeu. Mislim da se nije ozlijedilo, nego da se samo jako uplašilo. Trenutak prije svi smo u jakom trzaju popadali. Naš vlak se zabio u veliki kamion pun šljunka.

Rekla nam je to Magdalena Radić (21), studentica koja se u utorak našla u vlaku, koji je iz Zagreba putovao prema Križevcima. Brzi vlak se oko 13.44 sati zabio u kamion na pružnom prijelazu u mjestu Potočec u Gradecu kraj Vrbovca.

- Vidjela sam da je strojovođi krvava ruka, ali bio je pri svijesti. Došla je Hitna i pružala pomoć kondukteru. Jedna žena je imala veliku kvrgu na glavi, drugu je bolio vrat, a treća je ozlijedila nogu - svjedoči Magdalena.

Komentari (3)
  • Vlak je trebao stati..i propustiti kamion....

    24. 10. 2018,   12:03
  • Vlak oduzeo prednost kamionu. Tipično

    24. 10. 2018,   11:23
  • Da li je bilo brzi ili putnicki vlak posto pise i jedno i drugo

    24. 10. 2018,   11:42