Obavijesti

News

Komentari 171

Ministrova vila ima grb s prvim bijelim poljem: To je umjetnina

Ministrova vila ima grb s prvim bijelim poljem: To je umjetnina
3

Ministar uprave Lovro Kuščević rekao je novinarima prije sjednice Vlade kako mu nije nimalo neugodno što nije upisao kuću u katastar. Kaže da mu je žao što je to zaboravio, ali da ništa nije skrivao...

VIDEO

Sva moja imovina je uredno i transparentno navedena od prvog dana, za sve nekretnine imam građevinsku dozvolu i sve je po PS-u. To što sam zaboravio zatražiti kod katastra upis da se evidentira kuća koja se vidi iz satelita, koju nitko ne skriva. Ne radi se o vili nego u kući i u njoj živim. Kako je moja supruga nezaposlena i nije uhljebljena, ona se ljeti iseljava kako bi ostvarila dodatni prihod - kazao je ministar uprave.

 - Tu nekretninu posjedujem od 2004. i zaboravio sam je evidentirati u katastru i taj zahtjev sam podnio čim ste me vi novinari upozorili i to će biti evidentirano - rekao je ministar Kuščević.

A na pitanje je li mu sad ipak neugodno: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Niti malo mi nije neugodno, žao mi je što sam to zaboravio i propustio, ne radi se o skrivanju - kazao je ministar.

Na pitanje reporterke Katarine Brečić kako je s fotografija s booking.com-a vidljiv u dnevnom boravku i grb s prvim bijelim poljem kaže kako u njegovoj kući ima puno umjetnina i suvenira pa i taj grb.

- To je umjetnina? - pitala je novinarka.

- Da to je umjetnina -  odgovorio je ministar Kuščević.

'Moja supruga iz kuće iseljava ljeti'

Što se tiče spomenute nekretnine na Braču, poručio je kako nije riječ o vili, već o kući u kojoj živi. 
 - Budući da je moja supruga nezaposlena, nije negdje uhljebljena, ona iz te kuće iseljava ljeti kako bi ostvarila svoj dodatni prihod - rekao je Kuščević. 
Na pitanje kakvu poruku šalje građanima kada on sam nije 11 godina upisao nekretninu u katastar, ministar Kuščević naglasio je kako šalje poruku da svi investitori moraju graditi kako je on gradio, s građevinskom dozvolom. 

 - Ishoditi građevinsku dozvolu, uporabnu dozvolu i nakon toga, evidentirati tu imovinu u katastar. To sam zaboravio napraviti i pokrenuo sam taj postupak -  dodao je.
Što se tiče Zakona o sprječavanju sukoba interesa i zašto se po hitnom postupku ne donese izmjena da se riješi pitanje nadležnosti o tome tko odlučuje o izuzimanju predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataše Novaković u predmetu poznatom kao 'afera Hotmail', istaknuo je da postoji još niz razloga koje je potrebno ubaciti u taj zakon.
 - Mislim da je vrijeme da se i to sve skupa stiša, da čujemo pravno mišljenje i da to reguliramo -  rekao je Kuščević .


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina